Силните предупреждения на Нюланд дойдоха само два дни след като Пентагонът заяви, че на този етап не вижда необходимост от промяна на ядрената позиция на страната

Свързани новини

23.04.2022 09:00

САЩ очерта стъпката, която може да струва на Путин "астрономическа" цена

Видян 12283 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще плати "астрономическа" цена, ако нейният президент Владимир Путин нареди използването на тактически ядрени оръжия в Украйна, заяви в петък заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд на фона на продължаващата руска офанзива.


В интервю за украинския вестник "Европейска правда" Нюланд е помолена да оцени възможността Русия да използва тактическо ядрено оръжие. Тя отговори, че не може да изключи такъв "катастрофален сценарий" Тъй като Путин "вече е дал заповед" за "брутални военни престъпления", светът трябва да е готов за най-лошото. В същото време, подчертава Нюланд, последиците от подобни стъпки биха били катастрофални за Русия и лично за Путин.


Тя отказа да предостави каквито и да било подробности за потенциалния отговор от страна на Запада, като вместо това заяви, че използването на ядрени оръжия би довело ситуацията до "фундаментално ново ниво", при което цената ще бъде "просто астрономическа".

 
 
Запитана от журналист дали Киев може да разчита на подкрепата на западните си партньори в най-лошия случай, Нюланд увери Украйна, че няма да остане сама. Същевременно заместник-държавният секретар заяви, че САЩ ще продължат да предоставят на Украйна военна помощ. Тя разкри, че Вашингтон е започнал да снабдява Киев с ракетни системи за залпов огън (РСЗО) и ще направи всичко възможно, за да отговори на нуждите на Украйна.


Силните предупреждения на Нюланд дойдоха само два дни след като Пентагонът заяви, че на този етап не вижда необходимост от промяна на ядрената позиция на страната. Изявлението на говорителя на Министерството на отбраната на САЩ последва твърденията на украинския президент Владимир Зеленский, че Москва може да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна.

 
 
В първите дни на военната операция Русия постави ядреното си възпиране в най-висока степен на готовност, позовавайки се на предполагаеми враждебни сигнали, идващи от членове на НАТО.
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Гугъл.бг ! Вие имате шум в уШите! 24.04.2022 23:06

    Стомахът ми НИКОГА НЕ Е ПОДУТ, аз нямам, НЕ МОГА да имам колит ЩОТ колитът е автоимунно заболяване, а аз НЕ МОГА да имам автоимунни заболявания (дори и много да ми трябват), ЩОТ НЯМАМ НЕСЪВМЕСТИМИ ГЕНИ И КРЪВНИ ПРОТЕИНИ. Нямам! Гени са това, от къде бе да ги взема, че да спретна един подут стомах и хемероиди??? Ъ?

  • 004 agabaga 24.04.2022 12:03

    Той го пази за вас, що да го хаби за укрите. За тях има други оръжия.

  • 003 Anonimen 24.04.2022 07:46

    войнолюбци,да накаже провидението дано,колко сте алчни и проклети и лоши,дойдохте от оня край на Земята да ни правите война в Европа,да пукнете

  • 002 Anonimen 23.04.2022 17:26

    Явно краварските свине подготвят такава провокация!!!

  • 001 Anonimen 23.04.2022 12:16

    Ромска кокошка - вж. тироида.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион