Борисов призна, че голямата му политическа грешка е, че е подценил президента Румен Радев и допусна, че позицията му за руския посланик Митрофанова е заради операцията с извеждането на българските моряци от кораба „Царевна“

Свързани новини

16.04.2022 16:04

ГЕРБ няма да подкрепи нито едно решение на правителство начело с Кирил Петков

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партия ГЕРБ няма да подкрепи нито едно решение или политика на правителството на Кирил Петков.


 Това категорично заяви бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов  на среща със симпатизанти в Добрич, на която присъстват и депутати от партията. По думите на Борисов само различията между премиера Петков и външният министър Теодора Генчовска по темата Северна Македония  са повод за оставка на правителството.


Вчера министър Генчовска обяви, че има сериозни различия с външнополитическия екип на премиера по въпроса кога България може да отмени ветото си върху началото на преговори за еврочленството на Северна Македония. По повод казаното от Генчовска, премиерът Кирил Петков заяви, че всякакво решение по въпроса ще бъде взето от Народното събрание.



"След ареста - няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков. Просто сме скандализирани от изявленията министъра на външните работи вчера. Това във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството. Където и да е по света. Двойна, двойствена, скрита външна политика".


Борисов призна, че голямата му политическа грешка е, че е подценил президента Румен Радев и допусна, че позицията му за руския посланик Митрофанова е заради операцията с извеждането на българските моряци от кораба „Царевна“:


"Слушайте внимателно президента Радев. Нашата голяма грешка е, че ние го подценихме. Радев е много умен и много праволинеен. И ние си изядохме шамарите заради това. Аз имам основната вина. Беше ми подчинен дълги години и го подцених. Само преди две седмици, когато ставаше въпрос за изгонването на посланик Митрофанова, той каза - а какво ще стане с моряците. Сиреч тогава е била в ход операцията между президенството и руската страна да ги изведат".


Отхвърлената номинация на Любомир Каримански за нов управител на Централната банка Борисов определи като подигравка от управляващата коалиция, в която е част и партията, която го е издигнала.


"Ние затова казваме - ако г-н Каримански няма моралните качества, не е почтен, той не е подходящ и за председател на Бюджетната комисия. При положение, че те не гласуват освобождаването му от председател на комисията, ние приемаме, че коалицията му дава отлична оценка".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и