И парламентът ще реши. Такъв е законът, пише Слави Трифонов

Свързани новини

10.04.2022 19:04

Не оттегляМ Каримански: Слави

Видян 3379 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама, с елементи на сапунен сериал”, обяви във Фейсбук лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов.



“Няма абсолютно никаква причина да оттеглям кандидатурата на Любомир Каримански”, категорично заяви той. “В България има закони, най-добре е те да се спазват. Всичко останало са емоции и фантазии”, аргументира се учиндолецът.



„Защо казвам това през фейсбук? Защото явно някои хора от дума не разбират и създават напълно излишен шум в медийното пространство. Няма да оттегля кандидатурата на Каримански - той е добър специалист и достоен кандидат”, преповтори Слави. “НС ще реши. Такъв е законът", подчерта той. Всъщност по закон Каримански е кандидатиран в личното си качество, без настойник, който го бута или оттегля.



Напомняме, че заради издигането на две кандидатури - на Каримански от ИТН, и на от Андрей Гюров от Продължаваме промяната (ПП), в управляващата коалиция се стигна до напрежение. Заради това другите партньори във властта призоваха за фактически рестарт на процедурата.



„Най-доброто решение е двете кандидатури за БНБ да бъдат оттеглени”, настоя съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов. БСП също твърди, засега неофициално, че подкрепя Каримански. На него му трябват поне 121 гласа, за да спечели, а ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат общо 131.



В крайна сметка Гюров обяви, че изтегля номинацията си, но от поста на Трифонов се разбира, че Каримански няма да направи същото. От ИТН подчертаха, че остават твърдо зад кандидата си и обвиниха управляващите в „политически рекет”.



От ПП обаче обявиха, че няма да подкрепят Каримански. Подобна позиция се очаква и от ДБ и БСП, които настояват за оттеглянето и на двамата кандидати за поста и избирането на единна кандидатура на управляващата коалиция. Докато няма избран нов гуверньор, управлява стария - Димитър Радев, чийто мандат изтече преди 4 месеца. Това е удобно за ГЕРБ, ДПС и БСП.



Припомняме, че през август 19 минути писа за възможните мотиви за издигането на ексшефа Инвестбанк (която ЕЦБ и БНБ скъсаха на стрес тестовете си) Каримански за поста в БНБ. Те се крият в запазването на IBank от бившата му началничка Петя Славова, въпреки наличните съдебни решения и определения и то точно от времето, когато той управлява кредитната институция от 2011 до 2015 г. Делата са спечелени от основателя и истински собственик - така постановява трижди ВКС - Цветан Начев.



За всеки от тези случаи са се водили дела. Както и по казуса с фирмата, на която е изплатен уж 1,1 млн. в брой, които всъщност са откраднати с подписа на Каримански, е съдила банката 8 г. БНБ потвърди пред 19’, че има информацията и решенията, но не прави нищо по темата.



С решение и две определения на ВКС от 2002, 2012 и 2014 г. са потвърдени решения на СГС, потвърдени и от апелативната инстанция, с които се приема за установено, че акционерите Славова, Феста холдинг и Черноморско злато са придобили своите акции в Инвестбанк – 99%, чрез нищожни сделки.



С две писма от 01.02.2012 и 16.03.2012 г. БНБ удостоверява



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.04.2022 22:43

    ИТН доказано вредят на България!

  • 002 продажник и предател 11.04.2022 09:49

    Да оттегли другите си нефелници лобисти и продадени министерски кресла - външно, енергетиката и МРРБ

  • 001 сарайски дувар 10.04.2022 22:19

    Че как "ще го оттеглиш" бе, сакат учиндолски чалгарино, дето не можеш без чужда помощ и задника си да помръднеш от дивана?! Как? Ами после?! Нали сарайският ти "сценарист" ще ти нацепии задника бе, чалгарино учиндолски?! А и не си забравил какво се случи с една друга негова мъжка проститутка, която самоубиха в сараите му, нали? Понеже се осра тотално с миналогодишните му поръчки за "премиерите" ти - сарайско-кобургския лакей Василевия Николайчо и особено с онова нищожество, дето го представяше за "парче бизнесмен", а се оказа, че просто е продавал шнорхели и гащи на една серигия! Ама сега такова шобе те гони, че си се напикал от страх, нали лакей сарайски?! Ами, имаш право да се страхуваш, агент Сава не се шегува с проститутките си, които не изпълняват нарежданията му! Да, престъпникът Каримански е сарайска кандидатура, няма ли най-после да го признаете с Простак Хаджи Тошко Африкански?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион