На Каримански трябва да му се обяснява (което в Би Ти Ви не направиха), че Хампарцумян не е подписвал договор в престъпна схема с подставено лице неграмотен ром (б.р. както е сторил Каримански и това е доказано от съда), регистриран с фалшиви документи като шеф на фирма, осъдила банката

Свързани новини

07.04.2022 15:24

Каримански не бил знаел, че подписва кражба на 1,1 млн. лв. на фирма от IBank, която не ги връща и след съдебно решение, заради корупционно писмо на БНБ

Видян 5532 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Отначало изглеждаше, че кандидатът за шеф на БНБ Каримански наистина няма отношение към престъпна схема в Инвестбанк, където е бил изпълнителен директор. Но обясненията му пред Би Ти Ви хвърлиха сериозни съмнения. Той бил подписал някакъв договор заедно с много документи, които му поднасяли... И даде аналогичен пример - в Уникредит Булбанк откраднаха 3,8 млн. от футболиста Мартин Петров, може ли да се смята виновен директорът Левон Хампарцумян?


 


На Каримански трябва да му се обяснява (което в Би Ти Ви не направиха), че Хампарцумян не е подписвал договор в престъпна схема с подставено лице неграмотен ром (б.р. както е сторил Каримански и това е доказано от съда), регистриран с фалшиви документи като шеф на фирма, осъдила банката. И кражбата на 3,8 млн. от сметката на Мартин Петров в Булбанк (б.р. извършена не от банката, а от нейна служителка, НО С ИЗРИЧНО ПОДПИСАНО ОТ МАРТИН ПЕТРОВ СЪВСЕМ ИСТИНСКО ПЪЛНОМОЩНО) беше последвана от смяна на директора Хампарцумян.




В Инвестбанк са откраднати много милиони (б.р. достатъчно е да се спомене делото на убития Боби Манждуков, също спечелено от роднините му срещу банката), описвал съм ги през годините, сега цитират само един случай, засягащ Каримански. Той е бил прокурист и член на УС на банката, после от януари 2012 до октомври 2015 е изпълнителен директор. За всеки от тези случаи са се водили дела, фирмата, на която е изплатен уж 1,1 млн. в брой, е съдила банката 8 години.




И осъдената банка отказва да плати този милион, обръща се към БНБ, откъдето пращат писмо на съдия-изпълнителя, че ще нанесе вреда на банка (като че ли банката е над съда). И точно за този случай да подпишеш договор, без да си забелязал какво подписваш...




Каримански трябва да се оттегли сам, защото ще потопи и партията на Трифонов.




А може ли бъдещ управител на БНБ да подписва куп документи и договори, без да забележи какво подписва?




Впрочем, случаят с този договор от 2015 г. е в особено големи размери и още няма давност. Един бъдещ главен прокурор може да подведе под отговорност бъдещия управител на БНБ, ако го изберат.




И въобще, за мен лично в тази държава ще има законност, когато прокуратурата махне чадъра над Инвестбанк и вкара в съда виновните за поне няколко схеми с кражби на милиони.




Не съм описал всички, но и за тези, които съм описал, Петя Славова водеше 6 дела срещу мен. Загуби 4 и от следващите две се отказа. Тоест - не съм писал измислици. Защо няма прокуратура, обаче?




Ако този го изберат за шеф на БНБ, няма да спра да напомням за историите в Инвестбанк докато е бил в ръководството й. А става дума за милиони и срокът на давност по НК е дълъг”, пише журналистът Иван Бакалов.




Само ще напомним, че с решение от 2002 г. и определения от 2012 и 2014 г. (и двете при управлението на Каримански в Инвестбанк) Върховният касационен съд отменя влизането в банката на сегашните й собственици – Петя Славова и две нейни фирми.




Ще припомним, че и 19 минути спечели дело, което банкерката беше завела срещу нас по абсурден повод.




Най-важното обаче е, че както предишното ръководство на БНБ при Иван Искров, така и настоящото при Димитър Радев всячески помагат на банката, като прикриват скандалите и обезсилват съдебни решения срещу нея. Което е не само правен АБСУРД.




Съдебните решения не се коментират, те просто се изпълняват.




По този повод е напълно права Лена Бориславова – уважаван юрист, говорител на правителството и шеф на кабинета на премиера, като казва, че при избор на Каримански с неговата квалификация като управляващ вече несъществуващата Росексимбанк, както и неминалата стрестестовете и оплетена в международни скандали, обозначени дори от американския посланик у нас Инвестбанк, тя се притеснява за римейк на КТБ.


 


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.04.2022 11:28

    На Карамански трябва да му се поиска оставката като народен представител щом е замесен в такива престъпления.

  • 001 Anonimen 07.04.2022 15:53

    Най-тъпо е да се обясняват пределно ясни неща.Но каква ще е разликата дали Радев,Каримански или някой Филанкишия ще е шеф на БНБ,след като мошениците си имат някакъв невероятно ефективен чадър?Само празни приказки.Щом не се изпълняват съдебни решения от 2002 година-за какво говорим изобщо?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се