Свързани новини

11.06.2009 18:11

ЦИК оповести номерата на бюлетините на партиите за изборите на национален парламент

Видян 2433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК оповести номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които ще участват в изборите за 41-во Народно събрание, предаде БГНЕС.


Участниците в изборите за ЕП, които се явяват в същия състав на изборите за национален, запазват номерата си от евробюлетините. С Бюлетина номер 1 ще бъде РЗС, с номер 2 – ЛИДЕР, номер 3 – ГЕРБ, номер 4 – ДПС, номер 5 - "Атака", номер 6 – Коалиция за България, номер 7 - "Защита", номер 8 – НДСВ, номер 9 - Коалиция БЗНС, номер 10 - "Българската лява коалиция", номер 11 – Партия на либералната алтернатива и мира "Плама", номер 12 – "Зелените", номер 13 – Политическо движение "Социалдемократи", номер 14 – ВМРО-БНД, номер 15 – ПП "Другата България", номер 16 – Обединение на българските патриоти, номер 17 – ПП "Национално движение за спасение на отечеството", номер 18 – Български национален съюз, номер 19 – Синята коалиция, номер 20 – Коалиция за родината.
ЦИК е регистрирала 6 партии, които са участвали в днешната томбола, без списъците с подписите на избирателите да са били проверени от служба ГРАО. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Това са Политическо движение "Социалдемократи“, партия "Зелените“, Коалиция за родината, партия "Другата България“, Коалиция БЗНС и ВМРО-БНД, допълни Троянов. Ако проверката на служба ГРАО покаже, че необходимите 15 000 подписа не са налице, регистрациите ще бъдат отменени с решение на ЦИК. Причина за забавянето на проверките е станала регистрирането на много партии в последния възможен ден, уточни Троянов. Очаква се в близките дни проверката да приключи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.