"Китай не е страна в кризата [в Украйна]", е казал Уан по телефона на испанския си колега Хосе Мануел Албарес

Свързани новини

15.03.2022 11:06

Китай настоява, че "не е страна" във войната на Русия с Украйна

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник китайският външен министър Ван И настоя, че страната му "не е страна" във войната на Русия с Украйна, след като американски представители заявиха, че Москва е поискала военно оборудване от Пекин, а Вашингтон призова азиатската сила да не се замесва, съобщава Политико.




"Китай не е страна в кризата Украйна]", е казал Ван по телефона на испанския си колега Хосе Мануел Албарес, според китайската държавна агенция за печата Синхуа. "Някои сили продължават да клеветят Китай по въпроса за Украйна. . . и създават всякакви видове дезинформация.


 


Забележките на Уанг дойдоха, след като в неделя американски служители съобщиха на множество информационни агенции, включително на POLITICO, за руското искане и след като в понеделник китайският първи дипломат Ян Цзечи разговаря в продължение на седем часа със съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан в Рим, според високопоставен американски служител.


 


Според руската медия "Комерсант" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отхвърлил съобщението за искането в понеделник, като е подчертал, че "Русия има независим потенциал да продължи операцията" и следователно "няма причина" да търси военна помощ от някой друг.




Съобщенията за искането на Русия накараха цените на акциите на китайските технологични компании да спаднат с най-голям марж от 2008 г. насам в понеделник, а китайските служители започнаха да изразяват загриженост, че могат да бъдат въвлечени в западните санкции срещу Москва.




"Китай не желае да бъде засегнат от санкциите", заяви Ван пред Albares. "Китай има право да защитава законните си права и интереси. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни