Руският външен министър Сергей Лавров даде пресконференция след среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба

Свързани новини

10.03.2022 14:38

Лавров: САЩ използва украинска територия за експерименти с патогени

Видян 2105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров даде пресконференция след среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба и турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.





"Абсолютно възмутителни са фактите за това какво прави Пентагонът в биологичните лаборатории, създадени с негови пари, с пари на САЩ, като използва украинска територия за експерименти с патогени, които по-късно могат да бъдат използвани за създаване на биологични оръжия. <. . . > Разбира се, американците извършват дейността си в дълбока тайна. По същия начин те работят и в други постсъветски държави, като създават свои военно-биологични лаборатории точно в периметъра на Руската федерация, а също и на КНР. Така че със сигурност няма как да се разминем с това", посочи руският външен министър. САЩ категорично отрече подобни твърдения.




"Нямам информация, че вече са използвали оръжията си. Но няма съмнение, че това съвсем не са били мирни експерименти, а експерименти, целящи създаването на биологични оръжия, при това с етническа насоченост".




Родилният дом - не за първи път чуваме хипотетични вопли за така наречените "зверства", "извършвани от руските въоръжени сили". На 7 или 6 март, сега не си спомням точно, но на заседание на Съвета за сигурност на ООН нашата делегация представи фактите, че този родилен дом отдавна е превзет от батальона "Азов" и други радикали и че всички родилки, всички медицински сестри и изобщо целият персонал са изгонени.


 


Това е била базата на ултрарадикалния батальон. Така че можете сами да си направите изводите, как се манипулира общественото мнение по света. И аз видях всички тези доклади. . . много емоционални, но за съжаление никога не се обръща внимание на другата страна на всяка ситуация, тази, която позволява да се направи обективна картина", заяви Лавров.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за