Според Зеленски Европейският съюз ще бъде много по-силен с Украйна

Свързани новини

01.03.2022 15:31

Евродепутатите аплодираха на крака Зеленски

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента на Украйна Володимир Зеленски в рамките на извънредното заседание на Европейския парламент днес, предаде Нова тв.


 


„Днес се изказвам от името на моите съграждани, гражданите на Украйна, които защитават страната си, като плащат най-високата цена. Те защитават свободата.


 


Много се радвам, че чух вашето слово. Усещам общата ви нагласа, вие сте единни - всички държави в ЕС. Жалко е, че сега всички ние в Украйна плащаме тази висока цена.


 


Това е трагедия за всеки един украинец и за нашата държава. Хиляди вече са убити”, заяви в изказването си Зеленски.


 


„Имаме две революции, една война, пет дни на руска инвазия. Тотална инвазия. Аз не чета в момента, моето изказване не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва, това е действителността. Вярвам, че днес жертваме живота си заради свободата и желанието да сме равни, да сме такива като вас. Ние жертваме украинския народ - най-ценното, което имаме.


 


Това е най-високата цена, която можем да платим. Често казваме, че ще спечелим, ще победим всичко и всички. Много се радвам, че може да видите с очите си онова, което се случва. Ние наистина ще победим, убеден съм, че това ще се случи”, категоричен бе украинският президент. 


 


 


„Често се казва, че Украйна е избрала да върви по пътя към Европа. Това е нашият основен стремеж. Искам да чуя това и от вас, за да може всички ние да чуем, че подкрепяте украинския избор”, призова Зеленски.


 


 


Украинският президент обясни пред евродепутатите, че Украйна е блокирана - никой не може да влезе или излезе. „Всеки един площад ще бъде наричан „Площад на свободата”. Никой няма да ни сломи, ние сме силни, ние сме украинци. Желанието ни е да видим децата си живи”, каза Зеленски и допълни, че през вчерашния ден са убити 16 деца.


 


„Путин ще продължава да твърди, че това е някаква специална операция и се унищожава военна инфраструктура. Име ли деца обаче на местата, където се намира военната инфраструктура? 16 деца загинаха - вчера! Украинците са силно мотивирани. Ние се борим за своите права и свободи, за живота и за оцеляването си. Това е висшата мотивация у нас. Ние желаем да бъдем равнопоставени членове на Европа. Мисля, че днес ние доказваме и демонстрираме, че това е нашето желание”, допълни той.


 


 


Според Зеленски Европейският съюз ще бъде много по-силен с Украйна. „Без вас Украйна ще остане сама. Ние доказахме своята сила. Ние сме точно като вас - докажете, че вие сте с нас. Докажете, че няма да ни обърнете гръб. Докажете, че вие наистина сте европейци. Тогава животът ще възтържествува над смъртта и светлината ще възтържествува над мрака. Слава на Украйна!”, завърши изявлението си пред Европейския парламент украинският президент.


 


След изказването му отново последваха продължителни бурни аплодисменти.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей