Над 70 самолета за украинската армия
01/02

Свързани новини

01.03.2022 15:18

Украйна чака 30 бг самолета, имаме всичко 12 летящи, новият военен министър ли ги обеща?

Видян 3705 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Украинската военна телевизия предаде информация на ВМС ЗС – т.е. от официална по-официална за бг военна помощ.


 


След заглавието „Над 70 самолета за украинската армия”, се изброяват точно 70 машини. Почти половината – 30 са посочени с флага и името на България. Страната ни е и единствената, която ще предостави Су 25 – машините, които поддържат сухопътни операции, т.е. най-рисковите мисии.


 


И се обяснява: „Нашите партньори ни пращат МиГ 29 и Су 25!”. Също, че самолетите ще бъдат базирани на полските летища, откъдето украински пилоти ще изпълняват бойни задачи с тях.


 


Не е ясно дали в качеството си на бг посланик в НАТО до ранния следобед на вторника не ги е обещал новоизбраният военен министър Драгомир Заков. А въпросът е повече от интересен!


 


Защото България притежава едва 4 изправни от посочените 16 МиГ 29 и 8 изправни и летящи от посочените 14 Су 25. Това прави 12 от очакваните 30.


 


Не е ясно и изобщо защо са посочени числата 16 и 14. След последната катастрофа от 9 юни 2021 г. България има 10 бойни и 2 учебни МиГ 29. При ритуала за връщането от ремонт в Беларус на 8-те годни летящи СУ 25 пък стана ясно, че общият им брой е 12, а не 14, както явно очакват украинците.


 


Официалните ни питания до Министерството на отбраната по тези публикувани вече, включително официално обявени през 2021 г. бройки, не бяха коментирани с мотива: „Класифицирана информация”.


 


Интересно е кой тогава е предоставил фалшивата информация за несъществуващи бройки самолети? Ако тя е класифицирана, с право на достъп са само България и членовете на НАТО. А през последните дни американският президент Байдън всекидневно прави разликата между членство и липса на членство?


 


Както и най-важния въпрос – каква част от 12-те налични годни бойни самолета може да си позволи да отстъпи страната?


 


Това вероятно е принципно положение във военната наука, поради което няма как да бъде тайна, пък макар и обществена.


 


А в момента е особено съществено. Защото бойните действия са от другата страна на Черно море – Одеса е на 426 км от Варна.


 

Неофициалният коментар от върховете на властта, който получихме е:
„Няма какво да предоставим, а и не трябва”.


 


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 до 1 02.03.2022 08:18

    Самолетите на НАТО не вършат работа. Нужни са руски самолети, за да не ги разпознават руските пилоти като чужди. Играем изключително подла игра и накрая ще платим сметката заради продажните ни политици.

  • 003 Весели и забавни мъдрости 01.03.2022 23:41

    Който контролира настоящето, контролира миналото.Който контролира миналото, контролира бъдещето. Нуждаете се от образ на бъдещето? Представете си ботуш, стъпкващ човешко лице – това е вечно. Във времената на повсеместна лъжа, да казваш истината е екстремизъм. В нашето общество тези, които са по-добре осведомени за случващото се, най-малко могат да видят света такъв, какъвто е. Общо взето, колкото повече разбиране има, толкова по-силни са илюзиите. Колкото едно нещо изглежда по-умно, по-лишено от смисъл е то. Ерик Артър Блеър

  • 002 зип 01.03.2022 19:56

    Изброените страни могат да предоставят самолети, само че украинските пилоти НЕ СА обучени да летят на западни самолети, но на руски МиГ-29, Су-25 могат. Ако дадем нашите, ще дадат в замяна най-вероятно ф-16, но ние имаме само няколко обучени пилоти и техници, така че не е толкова лесно, колкото изглежда

  • 001 Anonimen 01.03.2022 17:32

    Ако това се случи ще е краят ни.Цащо Германия САЩ, Франция не предоставят...Или да ни ги сменят с Ф-35 ....Украйна води жестока война с фалшиви новини, а ние ги копираме и разпространяваме.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са