Петков е на среща с лидерите на ЕС и партньорите от НАТО в Брюксел

Свързани новини

18.02.2022 13:32

Нидерландия ни е спирала за Шенген, защото сме лъгали: Петков

Видян 4422 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С нидерландския премиер Марк Рюте говорихме за Шенген. Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали и няма довери. Сега трябва да изградим доверието отново.Това заяви българският премиер Кирил Петков, който е на среща с лидерите на ЕС и партньорите от НАТО в Брюксел, предаде бТВ.




Трябва да изградим ново ниво на довери. Те подават ръка, но всички знаем приказката за лъжливото овчарче, допълни премиерът.




По думите му България номинално е изпълнила изискванията за вход в Шенгенското пространство, но не и ефективно - трябва реално да се спре контрабандата и да се подобри контрола по границата ни.




Новото българско правителство ще покаже, че прави това, което обещава. Да гарантираме, че не само като закони, но и като истинско изпълнение го постигаме. Обещах, че ще започнем сериозен диалог и сфери, които те виждат като потенциални дефицити да се опитаме да работим по тях веднага, каза Петков.




Освен с нидерландския премиер Марк Рюте българският министър-председател е говорил с германския канцлер Олаф Шолц, а акцентът е бил български магистрали и германски инженери, защото е всеизвестен германския опит в пътното строителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.04.2022 09:48

    Да, "рибата се вмирисва от главата".В нашия случай, тази вмирисана глава се разхожда наляво надясно и усмърдява държавата !

  • 001 Anonimen 18.02.2022 16:43

    Киро почна да се съгласява с чужденците ,повече дори от Бойко

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.