Свързани новини

22.01.2022 15:01

Изказването на Крум Зарков, което БСТВ не излъчи

Видян 5422 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уважаеми делегати на 50-тия конгрес,
Уважаеми социалисти и симпатизанти на партията,

Уважаеми хора, които милеят за лявата идея и за нейното представяне в българския политически живот,

Спите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния, за фаталния удар?

Сърцето на нашата партия са нашите членове и симпатизанти, но нейния мозък, би трябвало да е тук в тази зала. И от този мозък трябва да тръгне възстановяването. Този мозък е облъчван от сутринта с абсолютни нелепици. Провалът на изборите е представен като успех. Защо? Защото видите ли сме във властта. И във властта сме били, защото вече сме приети не като статукво. Спомням си по време на третата кампания, от най-новата политическа партия даваха заявки, че ще трябва да се работи с БСП. Тогава споменаваха моето име. Реакцията беше чудовищна. Тогава от нашата кампания, от кампанията на БСП звучеше „Какви са тези хора, които ще раздават почтеност?“ Днес обаче видите ли, те ни били приели.

Да приеха ни по силата на парламентарната математика и по силата на чувството за отговорност, която и те и ние изпитваме. Не можехме да си позволим да вкараме страната в поредната политическа криза, каквато вече беше навлязла. Но избирателите не ни приеха! Вътрешни врагове? – Сигурно има. Имало е преди, ще има и занапред. Но външния знак не забелязахме още през април.

Друга нелепица – Нямало проблем с кампанията на президента, защото ние го излъчихме през 2016-та. Факт! Излъчихме го през 2016-та. Имаме основание да се гордеем с това и със същата степен имат основание някои от нас да се срамуват, за това, че направиха всичко възможно, за да опорочат втората кампания на Румен Радев и Илияна Йотова.

Онзи ден чух и в парламента много гръмки фрази в подкрепа. Правилно, но късно. Тази война не се отрази на президента Радев. Тя се отрази на БСП.

И накрая последното – това което се случва е въпрос за отговорността. Пряко свързан с този за морала и европейското поведение на всеки политик. Циркулира обръщение, търсят се подписи, за да се гласува оставка, подадена през ноември месец. Ако това се случи, този фарс ще бъде наистина пореден, ако не и последен пирон в ковчега на публичния имидж на Българската социалистическа партия.

Ще кажете хубаво, а има ли друг начин? Цивилизован ли е той или е свързан с братоубийствена война? Ще ви кажа! Има. Да, има друг начин. Той е много честен и много прост. Той започна през ноември с изявление на другарката Нинова. Оставка, констатиране, пряк избор. Имаме нужда от този разговор не само помежду ни. Имаме нужда да отидем да видим всяка партийна организация. Имаме нужда да говорим за много неща с хора, които страдат за това, че БСП е четвърта. За това, че БСП беше победена от ДПС. За това, че когато сме в парламента говорим четвърти, а нашия председател е с ранг на заместник-министър председател. Тези хора заслужават от нас да отидем, да ги чуем, да им дадем надежда и да им начертаем реалистичен път напред.

Лявото има страхотен потенциал.

А единствената структурирана сила, която може да го носи занапред, е БСП. Това е отговорността на всеки един от нас тук – на тези, които са се подписали на обръщението и на тези, които не са. На тези, които са млади, на тези, които са стари. И никой не може да се скрие от тази отговорност.

Имаме ясен път. Достойни ли сме за него? Това ще проличи в следващата точка!

Благодаря ви!


 


Източник: che-bg.com


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 БайрактаровAnonimen 23.01.2022 21:30

    Крайно време е компартията да плати цената за провала на старите и нови партии по време на "прехода" чрез внедрената агентурата на ДС.

  • 005 Господинчовците плачат на чужд гроб ... 23.01.2022 14:47

    БСП преди всичко е една от основните сили, допринесли през последните 30 години за реставрацията на капитализма в България. Думата „социализъм“ в наименованието й няма нищо общо с действителната политика, която провежда. Този факт става все по-очевиден. Сега тя е позната като партия, която обслужва капиталистически интереси. В условията на новата икономическа криза широките маси все повече обръщат гръб на БСП. Въпреки това, тази партия все още залага на един фалшив образ – че тя е едва ли не е защитник на предишната развита социалистическа система. Това е злоупотреба с нагласите на „носталгия“ по социализма, каквато много хора имат. Няма как революционни организации да подкрепят БСП – тя служи на капитализма и това се е доказало от многократните й участия в различни правителства. Когато тя беше в управлението, допринесе за либерализирането на икономиката. Въведеният от нея плосък данък /облагодетелстващ крупния капитал/ през 2007/2008 година онагледява тази курс пределно ясно. Недоверието в БСП е както спрямо конкурентните й десни партии – всички те изграждат дневен ред, който не е в полза на трудовото мнозинство. Трябва да се има предвид, че всички партии без изключение в сегашния парламент, са обучавани какво е демокрацията от частните /НПО/ фондации. Наливат се основно американски, но също и германски средства за да се гарантира, че тези партии ще работят в полза на чуждестранните компании. Като резултат, това означава, че тези партии вкупом обслужват капитализма и винаги ще пренебрегват високата цена, която заплаща работническата класа в тази система.

  • 004 другар 22.01.2022 22:03

    Копайте другари, дъното е дълбоко!

  • 003 Anonimen 22.01.2022 17:44

    БСП избра КОРУПЦИЯТА И ПАРИТЕ ПРЕД ЕЛЕКТОРАТА СИ! БСП ПРИКЛЮЧИ, СЕГА НЕЙНИТЕ АПАРАТЧИЦИ ЩЕ ЛАПАТ КИНТИ С ИМПЕКСОВА НО СКОРО БСП ЩЕ Е ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА....СБОГОМ БСП.

  • 002 Anonimen002 22.01.2022 15:44

    И кое му е горкото на Крум Зарков? Има ясна позиция. Ще видите тези дето сега крепят Курнела (и заради себе си) ще са най-свирепите хиени, когато я изгонят от "Позитано" с камъни.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци