Свързани новини

16.01.2022 15:09

Конгресмен поиска санкции за България по казуса РСМ, САЩ пак настоя за македонско малцинство у нас

Видян 3312 пъти | Коментари 9
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Възможен вариант е налагане на санкции на България заради наложеното от нея вето върху започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. Особено, ако София не промени своята позиция”, заяви пред македонската редакция на Гласът на Америка републиканският конгресмен Клаудия Тени, предаде Сега. Тя е от републиканската партия и член на Камарата на представителите от Кънетикът. Тени е и съпредседател на групата за приятелство със Северна Македония и на македоно-американското общество.


Преди два месеца тя и още 12 конгресмени изпратиха на посланика на България в САЩ Тихомир Стойчев писмо, с което призовават да бъдат премахнати пречките пред еврочленството на РСМакедония. Сега Тени казва, че нашият дипломат така и не е отговорил, което показвало неуважение към Конгреса. За нейното неуважение с лъжите й за България и вмешателството в делата на ЕС обаче не се споменава. За какво говорим ли?



В интервюто американката коментира и темата с нерегистрираната у нас партия ОМО Илинден, която се нарича „политически представител на македонско малцинство”, което я прави и неконституционна в нашата страна: „Не одобряваме поведението на българското правителство и смятаме, че то трябва да понесе своята отговорност. Важно е то да се погрижи за това всички малцинства да бъдат третирани уважително“.


Това е второ подобно нагло изказване от Вашингтон за броени дни. Седмица по-рано Държавният департамент видя несъществуващо македонско малцинство у нас. „Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по въпроси, свързани със зачитането на правата на македонското малцинство в България”, заяви пред Гласът на Америка заместник-помощник  държавния секретар на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 17.01.2022 17:14

    отвратителна,грозна и неграмотна явно

  • 008 Anonimen 17.01.2022 16:01

    Тази китна американска селянка се е помислила за Голама работа! Простакеса!

  • 007 Anonimen 17.01.2022 13:28

    Това определено няма да повиши популярността на САЩ у нас. Дано не се стигне до неприятни сцени пред посолството им.

  • 006 Anonimen 17.01.2022 11:07

    истина,че е долна кучка да не знае какво приказва,а е грозна и проклетия

  • 005 AnonimenДядо Йо 17.01.2022 05:05

    Тая недосварената по-добре да махне табелката от пералнята си с надпис "Не слагайте децата вътре!", не да се меси там, където не и е работата.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец