Свързани новини

03.01.2022 13:01

Вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при 2 условия: Слави

Видян 2633 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на съуправляващата партия "Има такъв народ" Слави Трифонов предлага България да вдигне блокадата върху преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз при две условия.


Едното е Съединените щати да отменят визите за българските граждани, а второто - България да бъде приета в Шенгенското пространство без граничен контрол.


В публикация в профила си във Фейсбук Трифонов написа:


"След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори - добре, но лоялността е в две посоки...При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз", отбелязва Трифонов.


Слави Трифонов също така съобщава, че Консултативният съвет за национална сигурност по темата "Северна Македония", ще се проведе на 10 януари.


Неотдавна държавният глава Румен Радев обяви намерение да свика Консултативния съвет през първата половина на януари, но не посочи конкректна дата.


Ето целия текст на Слави:



"Темата за Македония, извинете - темата за Северна Македония, е важна за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - защото над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединението на тази земя.
Тъй като и аз съм българин и е важно за мен, ще споделя моето мнение.
Ходил съм един път в Македония.
В Скопие, срещу българското посолство, имаше голям надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: “Бугари, мрете!”
Стоях срещу този надпис половин час. Гледах го и си мислех – защо, бе хора, какво сме ви направили, за да изпитвате такава омраза?
По чисто исторически и емоционални причини не трябва ли да е обратното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти?
За да вземете български паспорт, трябва да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете - в Северна Македония, искате самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше желание.
В учебниците ви по история пише, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти.
Разбира се, много мога да говоря по този въпрос, все с такива факти, но сега времето уж е друго.
На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, темата е Македония, извинете - Северна Македония, защото македонците искат да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички факти, които ви изложих по-горе.
И как да постъпим сега, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието “българин” с гордост и достойнство в душата си?
Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.
И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага.
След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори - добре, но лоялността е в две посоки. Ние ще бъдем лоялни към тях, но нека и те да бъдат лоялни към нас. Така е честно. И така е редно.
При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз.
Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, гражданин на България".

 

 

 

 


















 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 иВан Гог-ов 04.01.2022 21:43

    Тоя Слави ТОТАЛНО се провали!

  • 008 До 005 и 006 04.01.2022 21:42

    Поклон пред вас 005 и 006, за коментарите ви ! Колкото и да ни обработват от бТВ,нова и бнт , явно в България са останали поне няколко нормални българи, които въпреки цялия медиен психотерапевтичен шурм, продължават да разсъждават адекватно !

  • 007 Чурулик Марийкин 04.01.2022 10:00

    Естествено е ку-ку мисленето да произвежда ку-ку идеи, ку-ку политици, ку-ку партия с ку-ку интелект. Целта е българското общество да изкука, а тя вече е почти достигната !!!

  • 006 Чааветата от Сухата река 04.01.2022 09:59

    Продаваме българският национален интерес, който от 32 години го НЯМА!!! Продаваме кръвта на стотиците хиляди българи загинали по фронтовете за обединение на Родината. Продаваме вековната история на един народ от Дунав до Бялото море и от Охрид до Черното море, а сега превърнат в СТАДО !!! Цената е ясна. Без визи в Сатанинските Античовешки Щати и влизане в Шенген !!! НА 90 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ТОВА НЕ Е НУЖНО !!!

  • 005 До боклуците от безвремието в Булгаристан 04.01.2022 09:58

    Такова жалко раболепие пред чуждите интереси, каквото и най-маргиналните африкански племена, които са се цанили да прислужват на колонизаторите, не са проявявали. Това са ви управниците, драги българи. Историята няма да пощади тези национални предатели! Промяната продължава, а преизподнята е близо !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни