Свързани новини

11.01.2022 09:45

Кой зарази шефа на НС с К19 на КСНС?

Видян 4742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС), донесе неочакван проблем, след като председателят на парламента Никола Минчев даде положителен резултат за ковид малко след заседанието, пише в. Сега.


Съвещанието продължи над 5 часа в една стая. Това значи, че всички лидери на държавата - президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, водачите на парламентарни групи и представители на основни държавни институции - са контактни и трябва да бъдат карантинирани за 10 дни, както изискват действащите правила. А това може да блокира държавното управление.


Премиерът вече е под карантина, а също и началникът на кабинета му Лена Бориславова, съобщи Нова ТВ, като се позова на правителствения пресцентър. Това означава, че на Петков вероятно ще трябва да отложи предстоящото си посещение в Скопие на 18 януари.


По-рано сутринта лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който също участва в заседанието, заяви, че си е направил тест, закупен от аптека, който е отрицателен, а по-късно възнамерява да се изследва и в лаборатория. „Не виждам основание за карантиниране. Доколкото знам всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си сложи трета доза от ваксината. Самият Минчев беше изключително коректен – през цялото време беше с маска”, подчерта Костадинов пред Нова ТВ. На въпрос дали е носил маска той отговори: "Разбира се, че не." И добави, че ограничителните правила са глупави.  Очаква се столичната здравна инспекция да реши дали да карантинира участниците в КСНС, които са контактни на председателя на парламента.


Костадин Костадинов заяви, че ще спазва карантина, ако бъде наложена такава. В същото време, той разкри, че негов депутат е дал положителна проба след последното заседание на парламента миналата година. Съпартийците му в парламентарната група обаче не са били карантинирани. Костадинов не видя нищо нередно в това. "Това означаваше ли, че трябва цялото Народно събрание да бъде карантинирано? Вие разбирате ли за какво безумие говорим?", накара се водачът на "Възраждане" на интервюиращите го журналисти. И заяви категорично, че няма да отложи партийния протест пред Народното събране срещу ограничителните мерки, насрочен за утре, 12 януари.


Няма да е под карантина Кристиан Вигенин, който на КСНС представляваше БСП. Оказа се, че той е боледувал от ковид в рамките на 3 месеца преди контакта и според правилата не подлежи на ограничение. "Не подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал ковид по-малко от 3 месеца преди контакта със заразен. Тестът ми за ковид-19 е отрицателен. Във връзка с това възнамерявам да продължа да изпълнявам задълженията си, като ще следя ежедневно здравния си статус", написа той в социалните мрежи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови