Свързани новини

11.01.2022 09:43

Единството по Македония е победа на Радев: Евродепутат

Видян 1330 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Президентът постигна голяма политическа победа с общата декларация на днешния Консултативен съвет за национална сигурност.


Най-напред успя на обедини политическите опоненти около стратегическата външнополитическа линия по отношение на интеграцията на Република Северна Македония в ЕС.


На второ място, декларацията изрично подчертава, че българското вето не е обвързано с никакъв срок и падането му зависи от изпълнението на предявените към РСМ условия. Този пункт в декларацията коригира лекомисленото изказване на премиера Петков, че проблемите с РСМ ще бъдат решени по нова, бърза процедура, в рамките на шест месеца. Срокът вече не е предпоставен, а зависи от изпълнението на предявените от България условия, които са съзвучни с копенхагенските критерии за членство в ЕС.


Най-сетне, със самото свикване на КСНС и общата декларация от него, президентът връща процеса по вземане на решения по казуса с РСМ в руслото на легитимните български институции. Медиите, НПО, разговорите с външнополитическите партньори и експертните мнения са елементи от разговора за РСМ. Но само българските институции могат да формулират българската позиция.


Сега имаме консолидиран, надпартиен, надинституционален, национален консенсус и стратегия, която трябва да следваме, за да защитим националния си интерес", коментира евродепутатът Иво Христов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.01.2022 16:00

    а македония ни се качва на главите

  • 001 Anonimen 11.01.2022 15:58

    слава богу,че защитиха БГ интереса,като никога досега-например влизането в НАТО-ние трябва да сме неутрална държава,иначе ще ядем руските ракети и амер. диктат

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния