Свързани новини

20.12.2021 10:36

Гръцкият премиер е у нас за среща с Петков и Радев

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерите на България и на Гърция Кирил Петков и Кириакос Мицотакис обсъждат активизирането на двустранното сътрудничество по линия на регионалните инициативи, с цел укрепване на сигурността и стабилността в Югоизточна Европа. Това съобщиха от правителствената пресслужба. От там допълват, че България и Гърция работят съвместно по реализирането на енергийни и инфраструктурни проекти от взаимен интерес. 


Тема на разговорите между министър - председателите и водените от тях делегации е и създаването на благоприятни предпоставки за ръст на стокообмена и туристическия поток. По данни на БНБ преките чуждестранни инвестиции от Гърция в България към края на миналата година са в размер на 2,57 млрд. евро.


Мицотакис е първият гост на правителствено равнище на българския премиер от встъпването му в длъжност, припомнят от Министерския съвет.


След срещата на четири очи ще последват и дискусии на експертно ниво между двете делегации, като в българската са вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова.


Президентът Румен Радев също ще приеме за разговор Кириакос Мицотакис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.