Свързани новини

05.06.2009 15:31

Започнаха изборите за ЕП в Чехия

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чехите започнаха да гласуват днес следобед на изборите за Европейски парламент, смятани за политически тест след неотдавнашното падане на правителството на Мирек Тополанек в момент, когато Чехия е ротационен председател на ЕС, предаде БГНЕС.


Около 8 милиона избиратели имат право да упражнят правото си на глас, за да изберат 22-ма депутати в Европейския парламент от 31 листи, сред които на двете водещи партии в страната - либералите на бившия премиер Мирек Тополанек и социалдемократите на Иржи Парубек. Последните анкети показват, че избирателната активност ще е по-висока от тази през 2004 г. (28,48%), но по-ниска от средната в Европа. Гласуването ще продължи от 14 до 22 ч. местно време днес и от 8 до 14 ч местно време утре. Преброяването на гласовете ще започне в неделя вечер след затварянето на последните избирателни секции в държавите членки на ЕС. Резултатите от изборите ще бъдат индикатор за предсрочните парламентарни избори през октомври, след като дясноцентристкото правителство на Мирек Тополанек беше свалено в края на март в резултат на вот на недоверие, внесен в парламента по инициатива на социалдемократите. "Шансовете на най-големите партии за спечелване на изборите са напълно равни", пише в. "Днес" в днешния си брой, като се позовава на осъществени неотдавна сондажи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.