Свързани новини

07.12.2021 14:23

Без К19 сертификат в НС: БСП, Възраждане и ИТН

Видян 2281 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От депутатите, които явно се чувстват различни от останалите граждани, няма да се изисква Зелен сертификат, за да ходят на работа в сградата на парламента, стана ясно след първия председателски съвет на 47-ото НС.  По време на обсъждането против идеята за задължителен К19 документ  се обявиха от БСП, Възраждане и Има такъв народ.
Въпросът за сертификатите беше повдигнат от Продължаваме промяната и ГЕРБ при консултациите при президента Румен Радев. За същото настоя и служебният здравен министър Стойчо Кацаров. "В НС да се влиза само със Зелен сертификат и така народните представители да дадат пример на обществото", посочи той и призова да гласуват такова решение.
След съвета лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви пред журналисти, че е отхвърлено предложението. А лидерът на Възраждане Костадин Костадинов  се аргументира, че това би било дискриминация. В крайна сметка правилата, които са валидни за всички български граждани ще подминат слугите на народа.
Напомняме, че двойните стандарти спрямо К19 мерките вече проличаха и в поведението на Нинова преди месец. Тя мина без спазване на задължителните за редовите граждани коронамерки. Нинова сама обяви на 14 октомври, че е заразена с Covid-19 за втори път,  което означава, че трябва да пази 14 дни карантина. На 24 октомври обаче, само 10 дни по-късно, тя участва на живо в тв предаване.
От 19' се обърнахме към здравните власти, за да разберем дали ще последват санкции, които иначе са валидни за всички, но получихме отрицателен отговор. “Относно твърдението за нарушена карантина страна на Нинова – такъв сигнал не е постъпвал в МЗ”, заявиха от МЗ. Същевремено самото и явяване пред медиите, както и нашите въпроси са повод за самосезиране от страна на столичното РЗИ, което е оглавено от д-р Данчо Пенчев от ГЕРБ.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.12.2021 23:55

    интересно е колко дадоха на стойчо и другите шарлатани ваксери и ваксерки, та не млъкват

  • 001 Anonimen 08.12.2021 23:40

    на основните началници на планетата фарма мафията е дала по 500 милиона долара рушвет, за да налагат набождането на земляните с отровните течности и те се трудят неуморно да си оправдаят парите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.