Свързани новини

07.12.2021 14:12

Съдът обяви за неконстуционна задължителната ваксинация в Словения

Видян 1619 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният съд на Словения постанови, че регламентът, който задължава служителите в публичния сектор да се ваксинират, освен ако не могат да покажат доказателство за възстановяване от COVID-19, е противоконституционен, предава Reuters.


Правителството на страната планираше да наложи правилото от 1 октомври, но Конституционният съд блокира изпълнението на решението в очакване на окончателно решение.


„Такова условие е сравнимо със задължителната ваксинация, което е нещо, което първо изисква промяна в закона за инфекциозните болести“, обясни съдът, според националната информационна агенция STA.


Правителствени служители не бяха открити веднага за коментар. Досега Словения е ваксинирала напълно около 55% от своите два милиона жители, което е под средното за Европейския съюз.


Действията на някои страни от ЕС да направят ваксинациите задължителни за всички - водени от Австрия, която вероятно ще бъде последвана от Германия - или за хора в сектори с директен контакт с хората, или за изолиране от обществения живот на хора, които не са били ваксинирани, предизвикаха протести заради нарушения на личните свободи.


От октомври Словения регистрира нарастване на ежедневните случаи на COVID-19, въпреки че броят на новите ежедневни инфекции намалява през последните дни. В неделя Словения отчете 775 нови случая в сравнение след 1116 в събота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.12.2021 23:51

    всички разбраха как словенските политици са се наболи с физиологичен разтвор, а налагат на другите опасните ваксини , 20 годишната Катя почина от дж и дж J&J

  • 001 Anonimen 07.12.2021 14:47

    В Германия учени установяват, че ваксинираните заразяват останалите After inspecting new infections in Germany, researchers found that the rate of cases among fully vaccinated individuals aged 60 and over has risen from 16.9% in July to 58.9% in October. That's a 42% increase suggesting that fully vaccinated people are a major source of COVID transmission.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева