Свързани новини

06.12.2021 09:23

Нинова става социално вице, размина се с МВР, иска още 181 длъжности за партийци

Видян 9162 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова е получила твърд отказ да поеме постовете на Бойко Рашков като силов вицепремиер и министър на вътрешните работи, като по този начин Статуквото целеше да запази контрола върху службите – особено подслушването, включително на президента, и следенето. 12 г. ГЕРБ, ДПС и СИК не ги изпускат. Другата досегашна „бухалка” на старата власт – НАП, беше изтървана, на път са да бъдат изгубени също КПКОНПИ и прокуратурата.
Нинова ще трябва да се задоволи с поста вицепремиер и министър на труда и социалната политика, доверяват източници от преговорите пред 19 минути. Всъщност тя ще вземе доста добър ресор, тъй като соцминистерството е най-ресурсното у нас – харчи 10 пъти повече бюджетни пари от МВР. Неприемлива се оказва първата кандидатура на БСП за него – на бившата училищна директорка, пишеща ИстаМбулска конвенция, Ирена Анастасова, която няма нищо общо със социалната сфера.
Затова, попитан от Сашо Диков дали Нинова ще бъде вицепремиер и вътрешен министър, Кирил Петков коментира, че „не е такава конфигурацията”. И потвърди подкрепата на Продължаваме промяната за професионалиста в МВР.
Нинова обаче е поискала общо 181 длъжности в администрацията за верни партийци – по ирония на съдбата сходен е броят на нейната квота в Националния съвет на БСП, където държи около 2/3 от членовете, плюс останалата на Позитано 20 администрация, на която заплата се плаща от дъжд на вятър.
Тя е разбрала от медиите, цитирали писмото на главния секретар на ДСБ Емил Мачиков, че би могла да бъде председател на НС само при ротация на шефовете на парламента, така че и ген. Атанасов да я наследи на поста догодина. Свързала се е със Слави Трифонов с молба за подкрепа от ИТН, а той, също както и другите 2 партии категорично е отказал. Това е в реда на нещата, тъй като тя прегази устава да БСП, за да води преговорите за кабинет, а всички други в бъдещата коалиция знаят, че легитимността й като председател е най-меко казано съмнителна, както


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.12.2021 16:06

    Невежата Радостина Тонева не знае, че БСП е на 31 години - основана е на 3 април 1990 г. от перестрийчиците-чужди агенти лилов о луканов и няма нищо общо с БКП!

  • 001 Anonimen 06.12.2021 15:45

    Ако направите кака Кури вице на каквото и да е, ще ме накарате да съжалявам, че съм гласувала за Вас. Но знайте, че и Вие ще съжалявате.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.