Свързани новини

05.12.2021 09:12

Бих препоръчал третата доза на всеки: Проф. Кюркчиев

Видян 2026 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Категорично всички данни досега показват, че ваксините срещу COVID-19 предпазват от хоспитализация, смърт и тежко боледуване. Това обясни в студиото на „Събуди се” началникът на лаборатория по Клинична имунология в болница "Свети Иван Рилски" проф. Доброслав Кюркчиев.


„Със заразата нещата са по-зле. С времето ваксините не пазят толкова от зараза. Но наличните ваксини категорично, според всички данни, пазят от хоспитализация и смърт, което трябва да ни интересува”, добави специалистът.


Той смята, че ако се стигне до заразяване и леко прекарване на инфекцията, това не е проблем. „Проблемът с коронавируса е неговата непредсказуемост. При голяма част, които не очакваме да има проблем, се създава такъв. Ако наличните ваксини ни пазят от тази непредсказуемост, от тези тежки протичания - аз смятам, че това е добър вариант”, посочи проф. Кюркчиев.


Според неговите наблюдения той обясни, че хората се страхуват от РНК ваксините, генетичните препарати. „Смятам, че част от хората ще приемат с повече доверие една традиционна ваксина. Аргументацията, че са нови, измислени сега, която не е вярна, няма да бъде адекватна към тази ситуация. Някакъв контингент би приел някаква по-традиционна ваксина”, обясни проф. Кюркчиев.


Ваксините срещу коронавирус под формата на хапче и спрей, той коментира така: „Дали този начин е по-ефективен - ще видим. Така или иначе назалните спрейове в носа имат плюс, че действат локално. Няма данни все още дали ще има ефективно действие. Перорални ваксини има - начинът на постъпване на антигена може да бъде най-различен. Не можем да кажем предварително, че хапчето ще е по-добро от ваксината, която се инжектира.


По думите му ваксинацията трябва да бъде доброволен процес и по никакъв начин не трябва да има


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 05.12.2021 22:38

    режимът на Байдън продава американския стратегически петролен резерв на Китай, за да предотврати фалита за известно време.

  • 003 бяла мафия 05.12.2021 20:15

    Този професор с обичките гледал ли е шествието на роднини на починали след ваксинация в Италия неотдавна?! Защо медици, и то най-вече професори и доценти масово и напоително рекламират препарати, за които не се знае дали не вредят в по-голяма степен от колкото да помагат?! Хората вече се страхуват да отидат за помощ в болници, защото не са убедени, че вместо да им помогнат ще им навредят под егидата всичко да се лекува за К19 и то по един начин! Не случайно дори частната СЗО направи упрек, че българските лекари лекуват 70% К19 с антибиотици и това е твърде обезпокоително

  • 002 Anonimen 05.12.2021 19:48

    в тая болница са събрани много мошеници, които се занимават с изпитване на нови молекули на западни фирми, като на болните не им се обяснява, че са опитни животни , не им се плаща и ги карат да подписват информирано съгласие че си носят сами последствията

  • 001 Anonimen 05.12.2021 11:39

    Защо след като боцнатите се заразяват и някой мрат на натрапваните бъркочи се казва ваксини? Ако една ваксина е истинска това няма да се случва! Защо се нарушава основно правило ,че при епидемия ваксинация не се прави? Истината е ,че целта е да се получават нови мутации и да се трупат пачки , а много хора да си загубят работата! Човешките права са тотално нарушени от този фашизъм!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец