Свързани новини

23.11.2021 10:54

Германия и Холандия затягат мерките срещу Covid, докато Австрия влиза в локдаун

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия и Холандия ще трябва да се сблъскат с още по-строги ограничения за Covid, тъй като германският здравен министър Йенс Шпан направи поразителната прогноза, че повечето от неговите сънародници ще бъдат „ваксинирани, излекувани или мъртви“ до края на зимата, пише theguardian.com.


Тъй като Европа отново е център на пандемията, въвеждайки по-строг контрол главно върху неваксинираните в целия континент, в понеделник Австрия стана първата западноевропейска страна, която отново влезе в блокиране, откакто ваксинацията започна по-рано тази година.


По-строгите правила вече предизвикаха сблъсъци в Белгия и Холандия, като холандският премиер Марк Рюте определи бунтовниците като „идиоти“, а белгийския му колега Александър де


„Вероятно до края на зимата повече или по-малко всички в Германия ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви“, каза Спан. "Звучи цинично, но това е реалността." Напускащият канцлер Ангела Меркел заяви, че са необходими по-строги ограничения.


„Намираме се в изключително драматична ситуация. Това, което съществува сега, не е достатъчно“, каза Меркел пред лидерите на нейната дясноцентристка партия ХДС. Около 68% от германците и 66% от австрийците са напълно ваксинирани, сред най-ниските в Западна Европа.


Източноевропейските страни, където нивата на ваксиниране са дори по-ниски, са с едни от най-високите смъртни случаи в света, като болниците са препълнени в България и Румъния.


Повече от 38 000 нови случая бяха потвърдени в Германия през последните 24 часа, а рязкото увеличение през последните няколко седмици остави интензивните отделения близо до капацитета. Най-тежко засегнатите региони наредиха нови спирания, включително коледните базари.


В Австрия седемдневната заболеваемост от Covid достигна рекордните 1110 на 100 000 души, което накара правителството да каже на хората да работят от вкъщи, ако могат, и да затвори кафенета, ресторанти, барове, театри и магазини, които не са от първа необходимост за поне 10 дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец