Свързани новини

23.11.2021 16:32

Ще бъдем ваксинирани, излекувани или умрели до края на зимата: Немският здравен министър

Видян 3178 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди в понеделник, че "до края на зимата всички германци или ще бъдат ваксинирани, или ще бъдат излекувани от Covid-19 или ще умрат". В страната 1/3 от населението не е преминало през имунизация срещу коронавирусната инфекция, а това са близо 30 милиона души – тоест, огромен резервоар за нов пик.
Министърът, който категорично заяви, че каквото ще да става, „ще постигнем колективен имунитет”, призова всички да се ваксинират и да получат бустерни дози, като заяви, че има "достатъчно ваксини за всички предстоящи имунизации". Според него и двете ваксини -Pfizer и Moderna, са налични в страната и са ефективни срещу Covid-19.
Шпан каза, че в складовете са били доставени шест милиона дози на ваксината на Pfizer, като още два до три милиона пристигат през следващите седмици. Той добави, че очаква 24 милиона дози да бъдат налични до края на годината, в допълнение към 26-те милиона дози на ваксината на Moderna.
ЕС отново е епицентър на заразата поради съпротивата за ваксиниране на големи групи от населението, констатира СЗО. Ню Йорк Таймс посвещава специална статия на темата, като информационен повод за нея е локдаунът в Австрия от понеделник. „Правителствата в ЕС засилват мерките, но има и съпротива – протести, някои и свирепи, в някои от страните. Десетки хиляди хора излязоха срещу затягането в Австрия, Нидерландия, Белгия, Дания, Италия, Хърватия, а също и извън ЕС – в Швейцария, като полицията навсякъде взе крути мерки – до сълзотворен газ и водни оръдия срещу демонстрантите. Повечето от тях всъщност са уморени след близо 2 г. ограничаване на свободите им. Ахмед Абдутабел – кмет на Ротердам, където избухнаха най-лошите протести, ги нарече „оргия на насилието” и посочи участието на футболни агитки в тях. Холандският премиер Рюте заяви: „Никога няма да приема  насилието от идиоти срещу хората, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2021 23:34

    Накратко,няма никакъв коронавирус или части от него във ваксините,има лабораторно създаден спайков протеин,който се вгражда в мембраната на клетките и Т-лимфоцитите възприемайки го като чужд,унищожават собствените ни имунни клетки ЗАЕДНО със спайковия протеин!Не само,че никакъв имунитет не дават ковид инжекциите,те УНИЩОЖАВАТ имунитета на ваксинираните! Затова в най-ваксинираните държави болниците са пълни с ваксинирани в момента, а смъртността сред ваксинираните удари над 80% и при нас идва същото,колкото повече инжектират,толкова по-страшно ще става!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които