Свързани новини

22.11.2021 14:12

ВКС потвърди присъдите на петимата полицаи, осъдени за грабеж и подкуп

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима подсъдими полицаи, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.


Разузнавач от Криминалната полиция към ОД на МВР - Пловдив и полицай от Общинска охрана са осъдени на по шест години затвор. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от шест години. На единия е наложена и глоба от 6000 лева.


Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие са извършили грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лева от М. М., като са употребили за това сила и заплашване.


Полицаят от Общинската охрана е признат за виновен и по второ обвинение - за това, че през март 2017 г. в Раковски, в съучастие с началника на Районно управление Раковски и двама полицаи от същото управление, са взели подкуп от 10 000 евро от бизнесмен от Пловдив.


Съдът е осъдил началника на РУ Раковски на пет години лишаване от свобода и 5000 лв. глоба, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от шест години. Един от служителите е осъден на четири години лишаване от свобода, глоба в размер на 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от пет години. А другият е осъден на три години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок и глоба от 3 000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за четири години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец