01/02

Свързани новини

16.11.2021 15:33

Добри оценки в световната преса за победата на Петков и Василев

Видян 2891 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-авторитетната икономическа медия на планетата Файненшъл таймс, откъдето се информират всички инвеститори в света, публикува положителен  репортаж, посветен на изборите в България. Напомняме, че това беше институцията с най-големи атаки по скандала с Кристалина Георгиева и Симеон Дянков – екс вицепремиер и финансов министър на ГЕРБ преди броени дни. Заглавието сега е Нова центристка партия прави пробив на изборите. Авторът й отбелязва, че лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев са възпитаници на Харвард и са изградили репутацията си като министри в служебното правителство.
„На вчерашните избори българите дадоха неочакван изборен тласък на новата центристка политическа сила, която може да сложи край на политическата безизходица, която почти напълно парализира управлението в балканската държава и през последните седмици я остави изложена на най-смъртоносната вълна на коронавирус.


 


След третите парламентарни избори в страната през тази година екзит половете показват, че ПП събира около една четвърт от гласовете - почти колкото десноцентристката партия ГЕРБ на Бойко Борисов”, пише преди изданието и припомня, че бившият премиер е бил свален през април след „нарастващите народни протести срещу корупцията по време на повече от десетте му години на власт”.
„Бедната седеммилионна държава от ЕС се бори да повиши най-ниския процент на ваксинирани срещу коронавирус в блока, но все още по-малко от една трета от българите са напълно ваксинирани, а новата вълна от варианта Делта доведе до най-голяма смъртност в света”, пише британския вестник.
Това даде допълнителен тласък на ПП, основана от възпитаниците на Харвард Кирил Петков и Асен Василев, които бяха в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, и си създадоха добро име с решителни действия, особено срещу корупцията, констатира Файненшъл таймс.
„Докато партия ГЕРБ е отбягвана от повечето други партии, ПП има няколко потенциални коалиционни партньори, включително либералната Демократична България, популистката Има такъв народ и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 17.11.2021 09:45

    Що за глупост е"най-авторитетната икономическа медия на планетата" да се изказва с ласкави думи за 2-ма анонимника? Или може би е така защото те са внедрени и наложени от американците и техния посланик в България Херо Мустафа?! Историята непрекъснато доказва, че където са стъпили американци нищо добро не е слевало, само войни, разрухи и смърт!

  • 003 Anonimen 17.11.2021 03:26

    Октай пред Фрог: При всяка атака срещу мафията, ДПС ще привижда заплаха за етническия мир. Има съгласуване между Ердоган и Борисов.

  • 002 Anonimen 16.11.2021 22:59

    Горбачов беше много хвален от западните медии, но всички знаем какво се случи от неговите глупави идеи.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 16.11.2021 17:28

    Щом западналите ги хвалят, значи положението за Булгаристан е трагично !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей