Свързани новини

15.11.2021 18:25

ПП откъсна ГЕРБ, а ДПС изпревари БСП

Видян 2865 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Редовните президентски избори завършиха с очакван резултат, но повторните извънредни за НС донесоха много изненади, сочат данните на ЦИК при 93.28% обработени протоколи. Президентът Румен Радев отива на балож с Анастас Герджиков, а сигурният победител на парламентарния вот е Продължаваме промяната (ПП). Новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев събира 25,46%, което я нарежда на първо място и разбива всички социологически прогнози. Оказа се, че само проучването на 19’ се доближи до реалните резултати от вота.
Втори са бившите управляващи от ГЕРБ-СДС с 22,78% подкрепа. Това вече е втората поредна загуба на партията на Бойко Борисов и е прецедент. Очакванията за фотофиниш не се оправдаха.
За първи път, откакто се явява на избори от 2009 г. насам, лидерът на ГЕРБ губи и двата района, в които води листа. В Пловдив губи и Кирил Петков. В 25-и МИР в София листата на ГЕРБ е събрала 26,51% докато листата на ПП начело с Ицо Хазарта има 31,90%.
Единственото населено място от този избирателен район, където Борисов бие рапъра е родния град на лидера на ГЕРБ Банкя, показват протоколите.
Напомняме, че на предсрочния вот през юли ГЕРБ бяха изпреварени и от Има такъв народ. Сега обаче и политическият проект на Слави Трифонов претърпя разгром с 9,60% и пето място.
Изненадваща е третата позиция на ДПС с 13,17%. Сараите успяха да мобилизират гласуване в Турция, което им донесе 40% от целия вот в  чужбина, помогна и издигането на Мустафа Карадайъ за кандидат-президент. Изкарват обичайните 300 000 гласа. Имат и близо половината ромски гласове. Преди вота всички агенции предричаха, че за това място ще се борят ПП и  БСП. Столетницата обаче успя да събере едва 10,28% и за първи път от 1919 г. се оказа четвърта на парламентарен вот. Все още няма гаранции, че тя няма да бъде изпреварена от ИТН при 100% обработени протоколи.
На шесто място се нарежда Демократична България с 6,16%. Другият неочакван резултат е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще