Свързани новини

12.11.2021 13:14

Даниел Митов: Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет

Видян 1687 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      „За да гарантираме честността на изборите, е нужно ЦИК да се намеси”, заяви по време на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.Според него най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет. „Единият от тях е Бойко Рашков, който раздава бонуси преди изборите. Президентът Румен Радев за цялата предизборна кампания не успя да намери време да излезе на един дебат, а днес излиза с обръщение към нацията", допълни той".


Машините, които ни идват в повече не бяха открити от силите на МВР, а от будни граждани", каза другият зам. председател на партията Томислав Дончев. Той предложи да се гарантира честност на предстоящия вот. Като се публикуват от ЦИК имената на всички, които са имали достъп до складовете с машините, както и списък с всички имана, на хора, които са имали достъп до избирателния процес. Да се публикуват всички серийни номера на машините, на които ще се гласува, но и всички, на които няма да се гласува, а ще останат на склад, поиска още Дончев. Той поиска и информация за пътят на машините и откъде ще минат, за да бъдат доставени.


 "Няма нищо по-демотивиращо, че гласът, който си упражнил, ще пропадне", каза още той и призова всички да гласуват, защото само това е начинът да се противопоставят избирателите на машинации.

ГЕРБ внася жалба в ЦИК, с която изисква разписките на машините да се броят на 100%, за да се сверяват с машинните протоколи. "Настояваме разписките, които излизат от машините за двата вида избори да се поставят в две отделни кутии. В момента



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв