Свързани новини

09.11.2021 09:23

ПП и Герджиков с най-много дарения, К.Петков точно прогнозира бюджета си от 1 млн.

Видян 2366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължаваме промяната (ПП) е получила най-много дарения за предизборната си кампания, сочи справка в електронния регистър на Сметната палата. До 8 ноември формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е добавила към сметката си над милион и 200 хил. лева. Общият брой на направените парични дарения достига 1 млн. и 500 хил., което означава, че събраната от тях сума се равнява на почти 80% от всички дарения. Напомняме, че още в края на септември Петков обяви пред Евроком, че партията му ще прави „прозрачна кампания под 1 млн. лв.” Още в началото от формацията заявиха, че ще разчитат основно на дарения от техни съмишленици и приятели.
От 21 партии и 7 коалиции, които ще участват на вота, само 6 са получили каквито и да било дарения от свои симпатизанти. Това са БСП, ВМРО, Демократична България, Изправи се.БГ! Ние идваме!, Национално обединение на десницата и ПП.
Малко над 405 хил. лв. са получили участниците в кандидат-президентската надпревара, сочат данните. Най-много събра подкрепеният от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков, който получи близо половината от тези средства или над 208 хил. лева. Самият той е добавил 18 хил. лева., 5000 лв. са от кандидата за вице Невяна Митева и над 15 000 лв. от Радомир Чолаков – шеф  на комитета и кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС.
Настоящият президент Румен Радев, подкрепен от БСП, ПП, ИБГНИ, ИТН и др., е събрал до момента почти 150  хил. лв. от своите симпатизанти. Самият той е финансирал кампанията си с 10 000 лв.   От комитета му обаче не са постъпили никакви дарения.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец