Свързани новини

28.10.2021 15:10

Полша застана начело на европейската контрареволюция: Австрийският нац. ежедневник Die Presse

Видян 2495 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз е изправен пред демократична контрареволюция, която поставя на преден план привидно решен проблем с националния суверенитет. Контрареволюцията тръгва от страните от Вишеградската група, но набира подкрепа и в други страни, отбелязва австрийският национален ежедневник Die Presse.

В коментар, публикуван под заглавие „Полша е начело на европейската контрареволюция“, неговият автор Карл-Петер Шварц* се чуди „какво се случва в умовете на политици и журналисти, които възнамеряват да преподават на поляци, унгарци и словенци уроци по демокрация и върховенство на закона?“. Не трябва ли „австрийците и германците да ги обезоръжават вербално, вместо да наливат масло в огъня?“ По негово мнение „жестовете на смущение и изявления за вина на потомците за престъпления, извършени от техните прадядовци и прабаби губят смисъл, когато са заплашвани, а техните правителства - изнудвани“.

Настоящият конфликт с Полша „е за примата на правото на ЕС над националното, включително конституционното. Този примат не е установен в договорите на ЕС“, пише журналистът.

Полша „ратифицира Договора от Лисабон и следователно трябва да уважава върховенството на правото на ЕС над собствения си Конституционен съд“, но „всъщност това трябва да се прилага и за Германия, чийто Федерален конституционен съд обяви програмата за изкупуване на облигации


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв