Свързани новини

25.10.2021 15:32

БЕХ да вземе Топлофикация поиска Булгаргаз: вече е правено през 2009 г.

Видян 3373 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2009 г., в самото й начало, новоучреденият тогава Български енергиен холдинг взе от Столичната община (с кмет Бойко Борисов) Топлофикация – София, за да бъде погасен натрупаният от дружеството дълг от 300 млн.лв. Операцията проработи, но за месеци. Столичното парно още в края на същата година вече имаше солидни задължения, които към днешна дата са набъбнали до близо 1 млрд.лв. Колко са точно? 8 месеца очакваме конкретен отговор от фирмата, но не го получаваме по незнайни причини – все пак е общинско дружество, сиреч е собственост на всички софийски данъкоплатци. Известно е само, че за 10 месеца Топлофикация – София има натрупани задължения от 131 000 000 лева само към Булгаргаз.
Напомняме, че за същото време – 10 месеца т.г., тя е събрала около половин милиард лева, или над три пъти повече от тази сума, в изплатени от 400 000 абонати сметки, а е взела допълнително и пари от когенерация – продажба на ток, макар цените, на които го продава да са доста ниски – т.е. можеше да спечели в пъти повече. Странно е на този фон защо изобщо Топлофикация не плаща задълженията си и къде потъват стотиците милиони, които събира, та и непрекъснато отправя искания за вдигане на цените на отоплението към КЕВР. Последното беше твърде сериозно и й беше позволено това лято.  
На този фон, основен кредитор на Топофикация – Булгаргаз лансира идеята за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 а, не 25.10.2021 16:17

    До като герберската калинка крадец Валентин Николов е шеф на БЕХ никакво взимане. Този нефелен кадър за длъжността и крадец ще обезкости всичко до което се докосне, точно като шефа си Мутрата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци