Свързани новини

22.10.2021 18:03

Антителата след естествено преболедуване не винаги предпазват: Радка Аргирова

Видян 3220 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждането на зеления сертификат е закъсняла мярка. Това каза в ефира на Радио София вирусологът проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология и член на експертния съвет по вирусология при министъра на здравеопазването.

„Трябваше да бъде през цялото лято тази мярка да съществува. От тази заповед произтичат неща, с които не съм особено съгласна. Никак не съм съгласна, че след първата от две ваксинационни дози ще се издава някакъв документ, с който хората да могат да излизат навън“, каза проф. Аргирова.

По думите й, няма дискриминация за хората, които имат антитела от естествено преболедуване на Covid-19. Проф. Аргирова обясни каква е разликата между придобития имунитет след ваксинация и след преболедуване.

„Когато човек се зарази по естествен път с вируса, целият вирус влиза в него. Организмът и имунната система се стараят да образуват антитела срещу всички белтъци на вируса, а те са 29 или 30. Когато имаме работа с ваксина, тогава ние вкарваме един или два белтъка в организма, но този белтък е строго презициран кой е. Точно се знае защо е той, защото очакваме срещу него да се образуват не просто антитела, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 садисти 23.10.2021 13:58

    Тази обслужваща професорка да каже в прав текст вярно ли е, че имунитета от така наречените ваксини срещу К19 потискат естествения имунитет на човешкия организъм, защото в крайна сметка трябва да се бори с много болести и инфекции, не е само този изкуствено създаден и все още неизолиран вирус и по този начин хората остават без никаква самозащита само защото става въпрос за много милиарди и зависимости на световно ниво?!

  • 004 Anonimen 22.10.2021 21:15

    РАДКЕ МА,ПИРАТКЕ. ТЕ В Ю.К.ЕДВА 6 МЕСЕЦА СА МИНАЛИ И СЕ ПОБОЛЯВАТ ПО 50 000 ЧОВЕКА ????...Е И КВО ПРАВИМ СЕГА????...

  • 003 Anonimen 22.10.2021 19:27

    Коренното население на Америките, макар че го делят около 30-40К години от евро-азиатците, няма имунитет срещу херпесните вируси. Да припомним как американците подаряваха одеяла на индианците, заразени със шарка...

  • 002 Anonimen 22.10.2021 19:11

    Тази проФка е от друго поколение - добре си е научила уроците, но не ги ъпгрейдва. Ние хората си приличаме по това, че имаме два крака, две ръце и не пикаем Шанел. Във всичко останало сме РАЗЛИЧНИ, дори еднояйчните близнаци се различават помежду си. Всеки от нас е една собствена вселена и никога не идентичен дори с производителите си - няма и как. Има РАСОВА предразположеност към определени вируси и бактерии - Бай дъ уей, именно на тази основа се разработват и биологичните оръжия.Така че, преболедуването от каквато и да е вирусна инфекция и имунитет към нея зависи от доминиращия расов елемент в отделния индивид. Казвам доминиращ защото всички сме смесени с поне две паси и 3-4 основни човешки групи.

  • 001 Anonimen 22.10.2021 18:08

    Това затлъстяло същество не е ли чувало за ковидясали ваксинирани ,а дрънка простотий?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които