Свързани новини

18.10.2021 12:19

ГЕРБ с анализ на плана за възстановяване (Видео)

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Преди два дни беше представена в ЕК последната версия на Плана за възстановяване и устойчивост. Ще ви представим един първи и обективен анализ на документа, както и на последиците и инвестициите, които трябва да се направят", обяви зам.-лидерът на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг в централата на партията. На пресконференцията взеха участие Томислав Дончев, Красимир Вълчев и Жечо Станков, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проследи изявлението от залата, като седна при журналистите. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


По думите му документът в 85% от съдържанието му е същият, който е оставило правителството на Бойко Борисов.


Дончев уточни, че последната версия има някакви подобрения, които се връщат във варианта, оставен от правителството им. Другата добра новина била, че най-накрая този План е внесен в ЕК.


Представителят на ГЕРБ уточни, че са върнати мерки, свързани с подкрепа на бизнеса.


"Няма да се заяждам, питайки, защо бяха нужни движения да се направи в един вид, а после да се върне старият", каза още Томислав Дончев.


"За съжаление, Програмата за саниране, както е изработена в момента, фактически няма да работи", коментира той.


Докато говореше зам.-лидерът на ГЕРБ, при журналистите седна Бойко Борисов.


"Ако в плана има един проблем, това е в частта енергетика", уточни представителят на ГЕРБ.


Жечо Станков от ГЕРБ обяви, че цената на тока днес е достигнала рекордни стойности и е минала 600 лв. за мегаватчас.


"Свидетели сме на провала на правителството на Радев в частта му за помощ от фризьорските салони, през пекарните, та до големия бизнес. Предложенията за 50 лв. компенсация на мегаватчас са недостатъчни и вече трябва да са поне 150 лв.", продължи Станков.


По думите му в този План няма пари за саниране за обикновените хора.


"Средствата за улично осветление са частично възстановени. В момента и общините се нуждаят от средства, защото високите цени на електроенергията и за тях са непоносими", предупреди експертът на ГЕРБ.


Той уточни, че се очаква 1,5 млрд. лв. дефицит в бюджета, който беше предложен от правителството на Румен Радев. Според него прозира лобистки интерес в действията да се инвестира в мега компании от чужбина, които да дойдат да у нас, вместо да се инвестира в малкия и средния бизнес у нас.


"Въпреки лъжите, които се изричат от президента, от премиера и от министъра, имаме вече дата за затваряне на въглищните централи. Това е прах в очите на миньорите. За първи път в историята се посочва дата 2038 г. да бъдат извадени въглищните централи", предупреди Жечо Станков.


"Общо имаме 3 млрд. лв. хаос", завърши той.


Красимир Вълчев припомни изказване на Радев от преди няколко дни, в които е изрецитирал няколко заучени изречения по повод ТЕЦ-овете Марица. По думите му всички изречения са били лъжа. Представителят на ГЕРБ посочи част от страниците на Плана за възстановяване, в която се казва, че страната ни поема ангажимента да извади от експлоатация до 2026 г. въглищните централи. От от 11 000 работещи ще останат 500. Фотоволтаичните централи също няма да останат собственост на Мариците", отсече той.


"Още от самото начало те са имали това намерение - да затворят централите през 2026. Това ли разбира Радев от автономност - да сме зависими от руския газ и да нямаме и ток", негодува Вълчев.


По думите му Радев и министрите му са избрали най-лошия вариант за плавен преход от въглищните централи, като най-вероятно такъв преход няма въобще да има, предаде 24 часа.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които