Свързани новини

14.10.2021 15:40

Кристалина не е проверявана за агент на ДС: КомДос, FP и EurActiv

Видян 6460 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При предишния скандал с Кристалина Георгиева покрай фиаското й да оглави ООН  и изгонването от ЕК, 19 минути публикува прелюбопитна информация:
„След като 19’ попита преди месеци, ала не получи конкретен отговор от премиера на ЕС Юнкер проверявана ли е Кристалина Георгиева за принадлежност към ДС или други тайни служби, по темата се развихри изследователският институт на авторитетното в цял свят списание Foreign Policy. И ето какво откри:
„Някои може да кажат, че като вицепрезидент на ЕК Георгиева със сигурност ще да е минала проверка на миналото си преди да вземе поста. За съжаление, случаят не е такъв, тъй като Комисията няма подобна процедура за кандидатите. Което се доказа и миналия месец, когато се оказа, че комисар Нели Крус е била директор на офшорка  на Бахамите, както писа АП. А Крус беше огласен поддръжник на Георгиева за шеф на ООН.
В случая с Георгиева сероизни подозрения излизат на повърхността, свързани с нейното минало и настояще: за отношенията й с комунистическия режим и с българска групировка, вероятно свързана с организираната престъпност.
В. Енчев, депутат в НС написа във в. Галерия през август 2015 г., че Георгиева е била вербувана от ДС преди да бъде изпратена на специализация в Лондон през 1987 г. Тя беше цитирана да завежда дело срещу изданието, но процес няма и други медии в България отпечатаха подобни неща.
За да разследваме публикациите за предполагаемо сътрудничество с политическата полиция направихме 6-часово записано интервю с бивш висшестоящ служител на ДС, когото ще наречем с псевдонима Андрей Войнов. Той потвърди, че Георгиева, тогава изучаваща политическа икономия във ВИИ Карл Маркс, е вербувана като информатор преди да бъде изпратена от правителствена комисия за следдипломно обучение в London School of Economics през 1987 г.  Свидетелството му бе подкрепено от професор и ментор на Георгиева, който посочи, че тя е работила с двама колеги Румен Гечев и Стати Статев. Сред колегите от група 25 млади топикономисти, сред които 3 стават премиери – Инджова, Софиянски и Костов, само Гечев, Статев и Георгиева са пратени в западни университети – съответно в Илинойс, Бостън и Лондон.


Другите двама в групата, освен нея - Гечев и Статев по-късно са разкрити


 като информатори на ДС (б.р. проверявани са заради положението на единия като вицепремиер преди и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 16.10.2021 18:39

    На семейството е даден апартамент в кооперация Болшевик – блок на Активните борци против фашизма и капитализма. Е, няма отърване от тези! Читав българин НИКОГА няма да пуснат! Бай дъ уей, КОГА ЩЕ СИ ПОЛУЧА ПОНЕ КОМПЕНСАЦИЯТА ПО ЛИХВО-ТОЧКИТЕ от жилищния ми влог от 1976г??? Време ми е да се задомя.

  • 004 Anonimen 15.10.2021 12:31

    Сега да и сърбат попарата, така както ние в България на нейния приятел Мутрата. Само дето и двамата се оказаха милиардери, а българите най-бедните и изчезващи като нация от бедност и мизерия

  • 003 От редакцията до Анонимни смелчаци 14.10.2021 17:43

    Агенция КлюКлю за Форейн Полиси и Юрактив или за председателя на Комисията по досиетата, който цитира прост факт? Ще Ви се смеят! Всъщност и простата логика би Ви помогнала: когато 3-ма отиват на една и съща мисия, а двама са вербувани, особено във времената на соца, няма и съмнение какъв е третият. Просто е. За другото: решението кой тон е добър взема дежурният редактор. Критерият е елементарното възпитание. Всичко е грижливо описано в наличните на сайта правила. Не знаем коя музика визирате - гласове ли чувате, но ние не сме радио. За плащането - цялата нация плаща униженията, на които я подлага тази жена с нейните международни скандали. Достатъчно е да прочетете оценките на колегите от най-авторитетната финансова медия в света - Файненшъл Таймс, на друг колос в жанра - Блумбърг, на още много фактори, за да се убедите.

  • 002 азбучни истини 14.10.2021 16:46

    "9min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон." А, кой решава, какво е добър тон? Този който поръчва музиката. А, който плаща, той поръчва музиката.

  • 001 Anonimen 14.10.2021 16:43

    Агенция "Клю клю"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион