Свързани новини

11.10.2021 09:25

Кристалина е проблем и за МВФ, и за ЕС, украсявала е и Бразилия, освен Китай и С. Арабия: FT

Видян 3661 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-авторитетната медия в света на финансите Файненшъл Таймс коментира, че оставането на Кристалина Георгиева начело на МВФ „рискува да затъмни годишната събрания на фонда и на Световната банка”, които започват днес. Според флагмана на икономическата информация на планетата „позицията на Георгиева беше допълнително усложнена в петък, когато Bloomberg (б.р. основната агенция за финансова информация в света и престижен ресорен американски тв канал, близък до Белия дом) пусна репортаж, в който разкрива, че тя е смекчила критиките към Бразилия в годишния доклад за тази държава през юли”. Това е още едно обвинение, което потвърждава досегашните констатации в одита, които извадиха на бял свят лобирането й за други авторитарни режими – Китай и Саудитска Арабия, за които е оказала влияние, за да им се помогне да подобрят класиранията си в класацията на Световната банка за правене на бизнес, докато работеше там.
„Георгиева се е съгласила да промени бразилския доклад след среща с Афонсо Бевилакуа, който е представител на Бразилия в борда на МВФ, но също така е председател на групата по разследването на етичната комисия по казуса Георгиева, през която сега минават обвиненията към нея”, съобщава FT на база разследването на Bloomberg. Излиза, че тя е знаела още лятото какво ще се случи, след като излезе одитът за СБ и е направила бартер: по-добри оценки за икономическата политика на авторитарния президент и неофашист Болсонаро срещу по-добро мнение за нея, с което явно е очаквала да парира доклада за работата й в Световната банка. А всъщност си е признала, че е виновна, защото е работила по същия начин, както с нагласяването на класациите в СБ.
Това е и причината в петък бордът на МВФ да не излезе с решение по казуса с Георгиева и оставането й на поста на шеф на световната финансова институция, а да поиска още време за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.10.2021 15:10

    Тази червена пачавра е проблем и за България, не само за ЕС /като цяло/ и МВФ, един измамник е проблем винаги !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.