Свързани новини

28.09.2021 17:15

НАП извади двоен оборот на тържищата на светло

Видян 2605 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществена тайна е, че големите борси за плодове и зеленчуци у нас се контролират от трибуквени групировки и, че „елитът на нацията”, който над 10 г. управляваше НАП съзнателно не обръщаше внимание на приходите там. Новият шеф на агенцията Румен Спецов обаче набързо успя да накара старите кримки да извадят на светло доходите си и да плащат данък върху много повече новодеклариран оборот.


Точно двойно нараснаха парите към държавата,  след като движението на стоките само бе съпроводено от  надлежно издадени фактури и транспортни документи,  отчита НАП след като преди само 3 седмици започна денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната. До момента са проверени над 40 000 превозни средства, обекти и търговци.


На входа и изхода на тържищата са организирани контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите продължават да следят за произхода на стоките, придружаващите ги документи и укриване на приходи от продажби.


Проверките вече излизат и извън борсите, тъй като част от рисковите търговци са изнесли дейността си около тях. Те търгуват без необходимите документи на паркинги и нерегламентирани складове в близост до редовните борси. Инспекторите на НАП ще контролират и ще санкционират тази нелегалната търговия съвместно с органите на МВР.


Сега към 24-часовото наблюдение ще бъдат добавени още тържища за плодове и зеленчуци, съобщиха още от НАП.


„Проверките продължават, съвместно с полицията. Правим това не само в полза на бюджета, но и за да защитим търговците, които съвестно спазват закона. Ще останем толкова дълго, колкото е необходимо, за да ограничим нелоялната конкуренция“, заяви зам.-шефът на НАП Георги Димов.


Напомняме, че 3 месеца след смяната в ръководството в агенцията бе отчетен рекорден ръст на приходите към хазната. Само към 31 август 2021 г. в НАП са постъпили 18,0 млрд. лв., което е 2,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на м.г..


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.09.2021 17:25

    Започвам да се "досещам" защо ГЕРБ се опитваха да омаскарят Спецов и премахнат от НАП, ами той им е "объркал" приходите ! Световноизвестните експерти по корупция ГЕРБ вече се задъхват в батака където сами се вкараха !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци