Свързани новини

19.09.2021 09:49

Правителството пуска томбола за ваксинирани, раздават таблети и часовници

Видян 1431 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани. Това обяви в ефира на „Събуди се” по Нова служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя уточни, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни Балтова. Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
„Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. Бяха осигурени допълнителни средства”, посочи тя и добави, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.

Министърът обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но оперативните разходи ще бъдат компенсирани в някаква степен.

„Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща с представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива”, каза още Балтова.

Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша. Вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.

„Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува”, коментира Балтова.


Източник: "24 часа"


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 19.09.2021 20:49

    Остана и фолкаджийки да им пеят на ушенцата, както и Валерката да се изкаже и за ваучера в Казиното, ако си боцнат от сатаната !

  • 002 Anonimen 19.09.2021 13:35

    50 пъти по-често получават заболяване на сърцето от ковид ваксините тинейджърите спрямо другите ваксини - признава центърът за контрол на болестите, но продължава да ги препоръчв. Teens 50X More Likely to Have Heart Disease After COVID Shots than All Other FDA Approved Vaccines in 2021 Combined - CDC Admits True but Still Recommends It

  • 001 Anonimen 19.09.2021 10:19

    БЛС - сбирщина от полуграмотни алчни тарикати

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и