Свързани новини

09.09.2021 14:39

Симулира се дейност - да спират, да чегъртат: Николай Нанков за МРРБ

Видян 1852 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика.


Това каза бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова пред журналисти в парламента, предаде 24 часа.


Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка. Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България - това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези магистрални отсечки, каза Аврамова.


Днес чухме поредната пресконференция на регионалното министерство. Да, законът трябва да се спазва и ние също сме спазвали закона, управлявайки министерството и държавата. От тази пресконференция стана ясно, че държавна структура "Дирекцията за национален и строителен контрол" е направила проверка и хванала друга държавна структура в нерегламентирани строителни дейности. От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на "Автомагистрали", за ВиК холдингът също е сменено ръководството, продължи тя.


Симулира се дейност, която се изразява в това да спират, да чегъртат, категоричен бе и Николай Нанков.


Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан.


Можех да дам само един отговор, че все още чакам официална информация от министъра на околната среда и водите, каза Кирова. Тя обясни, че още на 31 юли е попитала министъра какво се случва с процедурата по ОВОС за тунела под Петрохан.


Тук в залата ми отговори устно на въпрос, че процедурите са придвижени. Тази сутрин в отговорът ми на въпроса за оценка за въздействие на околната среда, ми казва, че той няма информация, и тъй като възложител е АПИ, трябва да попитам тях. Същото се случва с проектите за Ружинци, Монтана. Беше стигнато до преговори със жалбоподателя и отново нищо. Получих отговор, че има дело в съда и след това АПИ ще изпълни нареждането, каза Кирова.


Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак, каза Кирова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.