Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно, и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие, заяви Татяна Дончева пред bTV.


Зам.-председателят на парламента и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ потвърди, че между двамата е имало среща, но отрече да е говорила за пари.


"Разговор с Радостин Василев съм имала и то, според мен, преди да приключи техния мандат и той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след „Панорама“ по БНТ, по повод на която той се беше обидил на „чалгар“ и на това, че съм казала, че те не стават за министри", добави тя.


"За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40. Даже за нормално функциониране ни трябват 50 – на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя", поясни Дончева.


Тя допълни, че е говорила с още 10 човека от ИТН и чакала да види кой от тях е казал, че му е предлагала пари.


"Йорданов говореше как тези 500 000 лв. били, за да купуваме Ива Митева и министри и разбрах вече, че за да назначим министри трябва да гои купим – не те да си платят, за да станат министри и да си избият после от кражби дадените пари, което съм чувала досега да е някаква корупционна практика", каза още Дончева.


По-рано председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораднов в предаването "Студио Хъ" по телевизията "7/8 ТВ" заяви, че на 12 август зам.-председателят на парламента Татяна Дончева