Свързани новини

01.09.2021 11:31

Няма какво ново да кажем: ИТН на 5-минутна среща с БСП

Видян 4224 пъти | Коментари 21
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние няма какво ново да кажем, ще повторя това, което говорим от първите дни от създаването на този парламент. Ние заявихме, че ИТН поема отговорността, ще предложи кабинет, който ако не бъде подкрепен от партиите на протеста, няма да подкрепим кабинет с друг мандат, заяви Тошко Йорданов от ИТН на среща с БСП, която продължи само 5 минути.


Нищо оттогава до сега не се е променило. Извървяхме целия път, в който всички партии, включително и вие, отказаха да подкрепят нашия проектокабинет”, заяви той.


По думите му този парламент трябва да направи промените с бюрото и НС, защото става вече "грозно", а в следващия парламент вече трябва да се направи "голямата промяна".


Припомняме, че вчера  Комисията по правни и конституционни въпроси подкрепи на първо четене и трите законопроекта, с които се предлага Бюрото за защита на свидетелите да бъде отнето от главния прокурор и върнато в Министерството на правосъдието, където е било до 2014 година.



"От вас зависи дали ще оставите този парламент да поживее една седмица отгоре, обърна се Йорданов към Нинова. Той подчерта, че макара да има малко време, сега може да се започнат промени в съдебната реформа. 


Йорданов още веднъж подчерта, че социалистите няма да срещнат подкрепа за мандата в ИТН и че хората на Трифонов "няма да участваме в това, което другите партии представляват - фурнаджийска лопата".


Надявам се, че фурнаджийски лопати не се отнася до БСП, защото ние искахме политики. По-разумното беше да съставим трайно мнозинство, което да направи промяна, отвърна Нинова. Според нея дори сега да се направят промени, главният прокурор ще си остане в длъжност, а съдебна реформа няма да се започне.


"Не е редно да има само кърпене и имитация на промяна", допълни тя.


"Да, това е кърпене в някаква степен, въпреки че са необходими промени", съгласи се Йорданов. Според него трябвало да се поеме отговорност, а не да се прави като "един дето говори сутрин едно, говори в два през нощта трето и по-късно четвърто".



"Срещата с ИТН е въпрос на диалогичност", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


"Благодаря ви, че все пак дойдохте на срещата. Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че правим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане но това, че при първия мандат успяхме да стигнем поне до политическа декларация, която съдържаше съществените неща какво да се прави. После нещо стана", каза още Нинова.


"Нека да финализираме този разговор, за да може и ние като мандатоносител, за да можем на нашия колективен орган на Националния съвет да вземем окончателно решение", каза още Корнелия Нинова.


Преди това от парламентарната трибуна Йорданов заяви: "Няма да подкрепим вашия мандат за правителство, но ще дойдем да ви го съобщим лично в знак на приличие". Той реагира на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обвини т.нар. партии на протеста, че с нежеланието си да преговарят за съставяне на правителство с третия мандат, оставят на власт модела на управление на ГЕРБ."Удържайте се с репликите, защото в момента се опитвате да спасите бюрото на Гешев, НСО да охранява всякакви хора и се опитвате да не се стигне до закриване на спецсъда и прокуратурата", завърши репликата си Йорданов.

Парламентът няма да заседава извънредно в събота за актуализацията на бюджета. Не се приеме и предложението бюджетната комисия да се събере извънредно по темата в първия от трите почивни дни около 6 септември. Двете предложенията бяха на БСП, но не намериха подкрепа сред останалите партии.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 016 престъпници на държавна ясла 01.09.2021 17:43

    Въпреки, че първото нещо, което се прие с дейното участие на славчовата председателка на НС бяха високите депутатски заплати по същия престъпен начин като герберите спрямо измислената средна заплата, а не да речем спрямо фиксираната минимална такава и за това на всеки 3-4 месеца тя се увеличава цинично, тези псевдодепутати не трябва да получават нищо, защото нищо не са направили за електората и нямат никакво намерение да правят. Само циркове и саботаж, от който е очевадно, че дългия шмъркач играе за ДПС и ГЕРБ, но не се знае точно срещу колко!!!!!!!!

  • 015 Anonimen 01.09.2021 17:22

    През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад.

  • 014 Anonimen 01.09.2021 17:20

    Българинът претърпя ново изборно фиаско ! Заложи на ИТН и отново сбърка като по навик придобит от 32 г. "демокрация" ! Първо бяха БКП измамниците,след което те се клонираха в БСП измамници, след това дойдоха СДС измамниците внедрени от БКП, след тях измамниците от НДСВ и ДПС-то които пък бяха създадени пак от БКП, последваха ги за по-дълго най-големите измамници - ГЕРБ, пак клонинг на БКП, за да дойдат "днес" чалга-измамниците зад които стоят скрити ГЕРБ и ДПС ! Навик е станало да се вярва на "измамата" в България, но най-страшното е, че тази "вяра" продължава с години, което навежда на мисълта, че това е вече много трудно лечима БОЛЕСТ за която все още няма открита "ваксина", по простата причина, че тя се забелязва само на територия България и не може да се обяви за ПАНДЕМИЯ, защото обхваща само един малък район на земното кълбо обитаван от овце и не е рентабилно а и печелившо да се разработват лабораторно изследвания за "ваксина", а и е доказано, че тази болест се разпространява само на наша територия и не е опасна извън нея !

  • 013 Anonimen 01.09.2021 17:19

    Изводът е ясен – ако има все пак оцелели умни хора в България, час по-скоро трябва да се събере духовен и интелектуален ресурс за създаване на нова левица и истинска десница.

  • 012 Anonimen 01.09.2021 17:11

    По успоредната сюжетна линия на Постановката старата грешница с немалко социални заслуги – БКП, си направи пластична операция и се подмлади под артистичния псевдоним БСП. Защо ли? Много просто – първо да се хареса на Европа, и второ – чрез социалдемократическия грим да скрие пролетарските си бръчки и да се подготви за "демокрация и пазарно стопанство"?! С други думи – за нежна частна собственост и дива капитализация в полза на "нашите момчета". И отново смяна на пола, този път у лево – преди половин век бащите ударно национализираха, а сега синовете безпощадно приватизират…

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби