Свързани новини

25.08.2021 13:03

Шефът на отдела за рекет на талибаните поема централната банка

Видян 2748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Талибаните назначиха изпълняващ длъжността ръководител на централната банка на Афганистан, за да облекчат нарастващите икономически сътресения, повече от седмица след като ислямисткото движение превзема столицата Кабул, предаде Bloomberg.

Хаджи Мохамад Идрис е назначен за временно изпълняващ длъжността управител на централната банка Da Afghanistan Bank, за да помогне за въвеждането на ред в една осакатена от войната икономика, която е в затруднение повече от седмица със затворени банки и празни държавни учреждения.

Очаква се той да помогне за организирането на институцитие и решаването на икономическите проблеми, пред които е изправено населението, се казва в изявление на говорителя на талибаните Забихула Муджахид от понеделник.

Назначаването, дошло след като Иран възобнови износа на гориво за Афганистан, идва на фона на все по-остри икономически проблеми, като на държавните служители не се плаща, много фирми са затворени и има голям ръст на цените на основните стоки, включително храни и горива.

Тъй като много висши служители и други, свързани с подкрепяното от Запада правителство, се укриват или вече са напуснали страната, талибаните се опитват да убедят специалисти и технически експерти да се върнат на работа, за да накарат икономиката отново да работи.

Високопоставен представител на талибаните заяви, че Идрис, от северната провинция Джаузджан, е имал дългогодишен опит в работата по финансовите въпроси с предишния лидер на движението Мула Ахтар Мансур, който беше убит при удар с дрон през 2016 г.

Макар да няма публичен профил извън движението и да няма


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби