Свързани новини

18.08.2021 13:56

Дойче Веле разби бг туризма с числа

Видян 6929 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията скъси летния сезон по българското Черноморие, който бездруго не е от дългите - и цените еуфорично надминаха "ден година храни", коментира DW. Ако в началото на юли в Слънчев бряг едва се запълваха първите редици на плажните чадъри, три седмици по-късно оживлението е видимо. През август на Черноморието се стекоха предимно българи и румънци. Ето, че за втора поредна година българските туристи спасяват сезона, който е подпомогнат това лято и от Националната програма "Отново заедно", осигуряваща 6-дневен туристически пакет за летуване на няколко хиляди деца и учители. За нея служебното правителство отпусна 15 милиона лева.

Сезонът не е приключил, но тенденцията показва, че ще се запази близо трикратното увеличение на туристите спрямо предишното провалено лято. Последните обявени данни на националната статистика за нощувките от местата за настаняване показват, че през юни м.г. броят им е 199 533, а за тази близо трикратно по-голям. Но дори и тези над 560 000 души са два пъти по-малко от юни 2019 година, последния сезон преди пандемията от Ковид-19.

Неотдавна Министерството на туризма съобщи, че от 1 май до 8 август над 2.5 милиона туристи са пътували в страната, като от тях българите са близо 1,681 милиона. Ограниченията, наложени от много държави, в т.ч. Гърция, накара немалко граждани на българските съседки да почиват в България - посетителите от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 19.08.2021 10:25

    Кой Ви кара да ходите бе КРЕТЕНИ ??? 40 лв. за джин с тоник и 5 лв за чаша вода !!! Мрете нещастници прости !!! Рефренът „Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава“ както се вижда е неотменим !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови