Свързани новини

12.08.2021 11:17

Трябват промени и в служебното правителство: енергетиката, транспорта, туризма

Видян 6784 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако парламентът не успее да сформира правителство и с третия мандат, даден от президента, което изглежда доста вероятно,служебното правителство не продължава автоматично работа. Президентът наново трябва да значи такъв кабинет. Същият ли обаче да бъде съставът му? Отговорът е категоричен: НЕ. Това, което допусна да се разиграе пред очите му министърът на енергетиката с рекордните цени на тока за бизнеса, при това в полза на ТЕЦ-овете на Ахмед Доган и на групата около консултанта Ковачки, няма как повече да се търпи. Безпомощността, волна или неволна, не върши работа на никого, най-малко на потребителите, особено в преддверието на инфлационна криза, но и политически на президента, комуто предстои нелека кампания с много врагове и твърде малко истински приятели. Няма повече място в кабинета и министърът на транспорта. Само провалът с екостикерите, за които държавата предварително наля 6 милиона във фирмите на депутата Кънев, вдигнаха цените на прегладите с 20 лв. в страна, където 80 % от 3,7 млн. автомобила са с реална цена до 200-300 лв. по статистика, пък на всичко отгоре и тази система не работи, е достатъчна причина да бъде незабавно уволнен. Батакът в Български пощи и финансирането на олигархични издания през него без никаква сметка е още една основателна причина. Нищо от тези неща не е случайно, както и още куп мотиви да бъде незабавно отстранен. Няма място в туризма сегашната г-жа министър. Браншът вече неколкократно поиска оставката й, защото тя просто не се справя на поста. А заради напъните й и лъжите, че имаме прекрасен сезон, допуснахме поредната коронавирусна вълна, придошла от допускането без всякакъв контрол на украинци, молдовци и всякакви такива туристи от държавите с най-нисък процент ваксинация не само в Европа. Тотална е маркетинговата безпомощност на министъра при условия, каквито никога преди не са били толкова благоприятни за България, но които преподавателката в нещото, наречено


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 13.08.2021 10:47

    Министрите на транспорта, енергетиката, туризма и земеделието са тотален провал с вид на обслужващ нечий персонал. Защо Радев сложи такива тъмни субекти на такива важни места?

  • 005 иВан Гог-ов 12.08.2021 20:41

    А на т.н. "Министерство на ЗЕМЕБЕЗДЕЛИЕТО, горите и храните" ??? Там се крадат над 75% от еврофондовете и държавните супсидии!!!! И всички се правят на гламави и не го "виждат", щоти има и за тях ''попарка''?!?

  • 004 Anonimen 12.08.2021 15:14

    Още в началото на 90-те при създаването си Търг.лига веднага започва да вкарва лекарства за Пирогов /?/ и е разследвана за невнасяне в хазната на големи суми, как се е оправила е ясно на всички, но непрекъснато израства в пазара и печалбите си. Това е фирма, на чело с нейния собственик, който е в състояние да корумпира всеки, дори и на най-високо ниво стига целта да оправдава средствата. Кой и срещу колко е набутал казуса с болницата на самия Президент остава да се разгадае. Собственикът с дебело партизанско потекло си живурка в Швейцария и от там си дава нарежданията, а тук хората са се видяли в чудо от хаоса в МЗ и огромното доплащане за здравни услуги поради точно такива корумпета и лобисти

  • 003 Слава 12.08.2021 13:26

    Ами здравният?! Заигравките му с Чайкафарма случайни ли са?

  • 002 Anonimen 12.08.2021 12:29

    Докараните от села и паланки ВОЕННИ трябва НЕЗАБАВНО да бъдат махнати, защото те са също част от нечий проект? Нали не вярваме, че едни хора ходят по България и питат всеки срещнат ВОЕНЕН иска ли да е президент или поне министър - председател? А да, забравихме, че първо питат"МАСОН ЛИ СИ"!??

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и