Свързани новини

09.08.2021 09:24

Особеният случай на Лозан Панов - данъчен тормоз безкрай

Видян 2761 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Особен случай. Това са за НАП председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и съпругата му Елисавета Панова, пише Сега. Ревизиите им са емблематичен пример как една институция може да бъде ползвала като бухалка. Съдебните решения, с които се отменят актовете на приходната агенция, доказват точно това - че Панови са тормозени от данъчните. При това ревизиите срещу тях не вървят по общия ред, а минават като "особен случай" - това означава, че НАП приема по презумпция, че проверяваният укрива доходи и той е длъжен да доказва приходите и разходите си, вместо данъчните да търсят разминаване.

Вероятно сем. Панови никога нямаше да влязат във фокуса на вниманието на приходната агенция, ако Панов беше останал на страната на статуквото, което го направи председател на върховния съд. Той обаче изненада и поддръжниците, и противниците си, като се превърна в критик на пороците и уродливите явления в съдебната система и в държавата, както и в един от малкото членове на Висшия съдебен съвет, които си позволяват да надигат глас срещу всевластния главен прокурор. И си плаща цената за това - всякакви проверки и кални кампании в кафявите медии.

7-годишният мандат на Панов приключва скоро. И по всичко личи, че той ще го изкара целия, въпреки нагласите във Висшия съдебен съвет да бъде елиминиран. Гравитиращото около предишния и около сегашния главен прокурор мнозинство в съвета така и не дръзна да инициира процедура. Но пък Панов ще напусне поста като

 

най-проверявания човек на висша позиция в съдебната власт



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Дермидон Богоявленски 09.08.2021 10:43

    Направете нова "демократична" икона - свети Лозан Безсребърник.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.