Свързани новини

28.07.2021 12:07

Спецсъсът разреши 2798 подслушвания само за 1 г.: Рашков

Видян 1867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Протестиращи са били подслушвани, следени и наблюдавани, заяви шефът на МВР Бойко Рашков след изслушването му в НС. Министърът и депутати поискаха законови промени, за да не се злоупотребява със СРС-та.


"Искали са разрешения за подслушване и са ги получавали без проблем", заяви Рашков и посочи, че има данни за над 120 контролирани протестиращи и политици. Спъред него досъдебните производства, по които съдът е давал разрешение за прилагането на СРС-та е по мъртъв член от закона, който на практика не се прилага - дза държавен преврат.


"Специализираният наказателен съд само миналата година е дал разрешение за използване на СРС в 70% от случеите в цялата страна. В цифри това са 2798 броя. Специализирания съд и прокуратура трябва да бъдат много внимателно огледани и да вземете държавническо решение за съществуването им", призова Рашков депутатите. Проверката на МВР по подслушванията показала също, че оперативни служители от ГДБОП и Вътрешна сигурност са били ползвани от прокуратурата като обслужващ персонал, по думите на Рашков - машинописки и куриери на информация, придобита от използване на СРС-та. Той изброи нарушения, които са установени в доклада на МВР за прилагането на СРС-та.


"ГЕРБ са крепили властта си с подчинение на българските граждани. Това минава всякакви граници. Трябва да се вземат законодателни мерки, за да няма вече извращения. Още в следващите дни", заяви на свой ред Иван Иванов от БСП.


"Недопустимо е прокуратурата да подчинява оперативните служби. Има разделение на властите. Може ли да ес образуват дела за държавен преврат? Къде са обвинителните актове? Всичк това е измислено. Събирана е оперативна информация с политически цели", каза Атанас Атанасов от ДБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв