Свързани новини

20.07.2021 10:07

Ако получим мандат, то ще търсим начин да го реализираме: ДБ

Видян 1485 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се стигне дотам президентът да ни даде мандата, ние ще търсим начин да го реализираме. Ще бъде трудно, защото в такъв случай бихме търсили подкрепа от тези, с които не сме се разбрали преди това, заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ.


Той заяви, че ДБ разполага с кадрови потенциал от изключително образовани и авторитетни хора. 


По думите му, приоритетите на коалицията остават непроменени, като основни точки в програмата им все така са: лустрация, радикална съдебна реформа и възстановяването на парламентарната република. 


"Няма да допуснем компромис със съдебната реформа, ние сме най-сериозните радетели за радикална съдебна реформа, за нас тази тема е пред скоби", категоричен бе той.


Според ген. Атанасов начинът, по който лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов предложи кабинет е екстравагантен. Но ДБ е готова на преговори, без да претендира за министерски постове и в ръководството на парламента.


"Добре би било, когато тръгваш да събираш подкрепа дори по този екстравагантен начин – ето ви правителство гласувайте, да очакваш обществена съпротива. Те си дадоха сметка за това и мисля, че си взеха бележка", коментира Атанас Атанасов. 


Съпредседателят на ДБ смята, че е нужно да се проведат преговори в спокойна среда, за да видят парламентарните групи какво могат да постигнат заедно и по какво съвпадат вижданията и политиките им. 


"Ние искаме правителство, което реално ще отстрани Борисов от властта. Това, че загуби тези избори не значи, че е загубил ръководството в държавата. Трябва да създадем правителство, което не дава на ДПС това задкулисно влияние, което винаги е имало в управлението на Борисов", смята Атанасов. 


Атанас Атанасов отбеляза, че въпреки че на тези избори до урните са отишли 560 хиляди души по-малко, отколкото на предходните, ДБ е увеличила своята подкрепа с 43 хиляди нови избиратели. 


"Това значи, че нашите политики стигат до по-голям кръг от хора", обобщи той. 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв