Свързани новини

15.07.2021 14:45

Неизвършена дейност на над 400 лица за над 1 млн. лева в Пирогов: Документи

Видян 2754 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с обществения интерес и инициирания от бившия директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ сутрешен протест на служители, публикуваме данни от Протоколи за извършена проверка от НЗОК със заличени лични данни, съобщавата от Министерството на здравеопазването.


В Протоколите се вижда, че е установена отчетена, но неизвършена дейност на над 400 лица за над 1 милион лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност.


НЗОК е установила, че липсват документи за описаните случаи, като извършени изследвания и назначено лечение при всеки един от тях.


На случаен принцип НЗОК е провела анкета сред част от „болните“, които са заявили, че не са били лекувани в болницата. За друга част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график.


Всеки от тези 400 пациентите с невярна диагноза би могъл на основание на издадената епикриза да се снабди с ТЕЛК решение и пенсия за инвалидност, поради общо заболяване.


В случая, смяната на директора за извършени нарушения е единствената законова възможност за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за дейността на медицинския персонал, каквито внушения се правят. Министерството на здравеопазването се отнася с уважение и респект към труда на почтените лекари и сестрите, работещи в болница „Пирогов“. 


С протоколите за установени нарушения може да се запознаете в прикачения файл.


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 15.07.2021 22:48

    Егати безсрамниците в бяло! Да връщат парите!

  • 003 Отче Ваш 15.07.2021 18:43

    Краденето и злоупотребите в болниците явно бяха станали национален спорт и ежедневие, по време на управлението на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, че за едни 1 500 000 лева надписани в сметката на НЗОК никой не се сеща да обърне особено внимание. Ако това се докаже в съд, Балтов би трябвало да бъде съден, както се надявам да съдят бившия шеф на Правителствена болница за умишлена фалшификация на документи и незаконни трансплантации !!! Представете си какво са правили в другите болници, щом в "Пирогов" се надписали 1 млн ???

  • 002 Anonimen 15.07.2021 18:40

    Корупцията и кражбите са обхванали всички институции и дейности. Вместо да бранят крадците медиц.работници и БЛС на Маджаров да работят да няма починали по стълбите на болници, за получаване на адекватна и своевременна медицинска помощ, да няма изнудвани и рекетирани пациенти, да не сме на първо място по смъртност. Да си милионер от кражби и изнудване на болни е грях и позор

  • 001 Тихомир Томов 15.07.2021 17:32

    Измамите са навсякъде . Скоро "новите " ще се опитат да приложат демократичните мерки за ваксиниране както в Франция и Гърция, но ги чака терапия с бой ! ..................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате