Свързани новини

15.07.2021 09:34

Протест в защита на Балтов блокира бул. Цар Борис ІІІ

Видян 3496 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Лекари, сестри и санитари излязоха на протест пред спешната болница "Пирогов" в София, за да защитят уволнения си директор проф. Асен Балтов.  Те носеха саморъчно направени плакати с надпис - "Пирогов не точи касата" и скандираха - "Всеки ден ще бъде така", предаде Медиапул.

Малко след 9 часа протестиращите блокираха и възловия булевард "Цар Борис ІІІ", предизвиквайки огромно задръстване и клони от автомобили.

Здравният министър Стойчо Кацаров уволни Балтов заради установените от здравната каса фиктивни дейности, за които болницата е получила неправомерно над 1 млн. лева от фонда и сега трябва да ги връща. На негово място бе назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.

Недоволният медицински персонал на лечебното заведение заяви, че е готов всеки ден да излиза на протест, докато проф. Балтов не бъде върнат на поста. Протестиращи напомниха, че такива протести е имало и преди години срещу един друг министър на здравеопазването. Всички изказали се пред националните телевизии определиха проф. Балтов като "прекрасен професионалист". Протестиращите са възмутени и от обвиненията, че са източвали касата с фиктивни договори, докато са спасявали хората от Covid-19.

Уволненият проф. Балтов заяви, че е разбрал от медиите за уволнението си.

"Аз съм малко изненадан. Снощи от медиите разбрах, че съм


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 засрамете се 15.07.2021 13:45

    Подкрепяйки разкритията на кражбите на корумпирани медицински началници обикновените медицински работници застават на страната на престъпниците. Погледнете другите професори около Балтов как насъскват подчинените си, защото кранчето спира и ще се разкрият и други далавери и престъпления. Хората умират по стълбите на болниците, очаквайки някой да им помогне, чакат с десетки часове за спешна помощ и не я получават, вместо помощ в болниците са рекетирани и изнудвани за пари извън регламента, и не на послено място да припомним, че все повече и повече лекари стават милионери и скрити имотни притежатели на фона на най-голямата смъртност в иначе европейската и демократична държава, с най-скъпи медикаменти и най-недоволни от медицинската ни помощ. И там е наложително яко чегъртане....

  • 002 Anonimen 15.07.2021 11:01

    Крадяха безогледно в Пирогов сега защитават БАШ крадеца който им осигуряваше допълнителни хилядарки, е тези откраднати от народа пари спряха,останаха да протестират защо са и ги спрели ! Мръсна крадлива медицинска сган, заради такива гнусни крадци здравеопазването е платено в България както в частните клиники на Запад, а там държавните клиники са безплатни щом си си плащал здравна осигуровка ! Затова БОЙ по имитиращите здравеопазване медицински персонал !

  • 001 OТЧЕ ВАШ 15.07.2021 10:13

    И ние разбрахме от „медиите“, че сме влезли в ЕвроГеЙския Съюз, пак от „медиите“ разбрахме от „медиите“, че сме влезли в НАТО, пак от тях разбираме, че всеки ден копаем дъното и се приближаваме към мястото, където пише: „НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ“ !!! АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв