Свързани новини

13.07.2021 12:30

Путин и Лукашенко се срещат в Санкт Петербург

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко ще се срещнат във вторник в Санкт Петербург. Това потвърди пред ТАСС прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.


„Днес ще се проведе работна среща в Санкт Петербург“, цитира агенцията думите му.


По-рано за посещението на Лукашенко в Русия бе съобщено от пресслужбата на беларуския лидер. „В Санкт Петербург ще се състои среща с руския президент Владимир Путин, по време на която държавните глави ще обсъдят развитието на сътрудничеството в различни области, както и международните въпроси“, бе пояснено в съобщението. В него бе отбелязано, че посещението „продължава установената практика на редовни лични срещи на лидерите за обсъждане на актуални въпроси“.


Съобщава се, че президентският самолет на Лукашенко вече е излетял от летището в Болбасово (област Орша, Витебска област).


Последният личен контакт между президентите на двете държави се състоя в края на май в Сочи. Тогава Путин и Лукашенко обсъдиха търговско-икономическите отношения и борбата срещу пандемията, инцидентът със самолета на Ryanair също беше споменат в разговора.


На 1 юли Путин и Лукашенко проведоха телефонен разговор, в който обърнаха внимание на проблемите на продължаващия санкционен натиск върху Беларус и обсъдиха откриването на повече полети на „Белавия“ до Русия. Същия ден лидерите взеха участие в онлайн пленарната сесия на VIII Форум на регионите на Беларус и Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате