Свързани новини

05.07.2021 17:20

Moet клекна на Путин – няма да се казва шампанско, а „искрящо” в Русия

Видян 4446 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-богатият човек в света Бернар Арно  и неговата група LVMH дадоха заден ход и се отказаха да оттеглят от руския пазар най-популярното шампанско в света Moet, понеже заканата им не срещна разбиране в Кремъл. Мини-пиар битката възникна, след като президентът Путин подписа закон в петък, който дава право само на произведено в Русия пенливо вино да се титулова „шампанско”. Всички останали трябва да се примирят с названието „искрящи вина”. Това предизвика в събота отпор от най-известната марка в света. В неделя обаче, явно след намесата на големия й бос и собственик на цялата група, към която принадлежи, чрез Блумбърг беше обявено, че ще бъде уважен руският закон. Което е нормално – страната е един от най-големите потребители на напитката от векове.
Забавата е, че точно марката Moet, заедно с Вдовицата Клико – и двете са на LVMH, друг от традиционните френски брандове, е възпята и то точно като „вино” не къде да е, а дори в стиховете на най-великия руски поет Александър Пушкин като напитката, вдъхновяваща поета. Вижте в Евгений Онегин. И не е учудващо. Moet се произвежда в Шампан от 1743 г., а малко по-късно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Спиридон Девойкин 06.07.2021 12:05

    Всичко е така, само дето Бернар Арно НЕ Е най-богатия човек на света. Най- богатия е в момента е кубето и пресния "ерген" Джеф Безос, собстеника на конгломерата за продажби по интернет, "Амазон". Втори е откачалката от ЮАР,собственика на автомобилите "Тесла", Илон Мъск!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.