Свързани новини

01.07.2021 11:10

БСП-депутат печата 7,4 млн. бюлетини за вота на 11 юли: БНБ го крие, ЦИК го разкрива

Видян 12225 пъти | Коментари 23
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите на депутата и кандидат за шести мандат от БСП Петър Кънев ще изработят 7 408 500 бюлетини за изборите на 11 юли. Независимо, че за първи път ще имаме изцяло машинен вот. Бройката е според невероятния брой гласоподаватели в България, който се твърди, че имаме и е по-голям от целокупното население на страната (6,9 млн. души), както го измерва Националният статистически институт. С тази разлика, че в данните на НСИ влизат и децата до 18-годишна възраст, които са над 1 млн.
Информацията ни е от първа ръка разкри ЦИК в специално официално писмо в отговор на въпроси на 19 минути. В него председателят Камелия Нейкова ни информира, че изпълнителят БНБ е посочил двама подизпълнители: Демакс АД и Демакс Ди Пи Ай АД. Тези дружества са декларирани като собственост от дългогодишния депутат от БСП и водач на листата на партията в Бургаския многомандатен район и на тези избори Петър Кънев.



Това е огромен скандал заради очевидния конфликт на интереси. Освен, че Кънев е участник в изборите, печатницата на БНБ има достатъчен капацитет, за да изработи сама бюлетините. Според закона тя само „по необходимост” има право да преотдава работата. Този тираж се печата за часове и при наличието на толкова дни до изборите няма никаква необходимост за преотдаване на работата.
БНБ отказа – за пореден път – да отговори на 19 минути по каква причина изпитва необходимост от един и същи подизпълнител и то баш депутат, близък с 2 от членовете на управителния съвет на централната банка, при положение
, че и да имаше нужда, в София има немалък брой други печатници, които могат да свършат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 013 Anonimen 01.07.2021 15:44

    До 010, "... необяснимо е защо то е с над 1,7 млн. повече от реалния брой на избирателите по НОИ...", просто е колега, за да се даде шанс на мъртъвците които се "събудят" да гласуват, че тяхната бройка никъде не се води на отчет, а може би да "помогнат" на герберугите и тези които все още ги отчитат в България, а те отдавна са в чужбина !?

  • 012 Anonimen 01.07.2021 15:44

    бОРКА, яж фекалиите на ГРОП И ДАЙ БЪЛГАРИЯ,

  • 011 Anonimen 01.07.2021 15:37

    Драги гербераст 005, кое от коментираното не е верно ? Вие тиквеничетата на ГЕРБ от кога започнахте да имитирате разсъдък ? Ако не беше с тиквен ум би изписал само номерата на коментариите без да пишеш надълго и нашироко денят,че "часовникът",че годината и не се прави на "екстрасенс" като вождът ти, защото не позна само коментари 002 и 003 са мои, а 001 не зная на кого е и няма да се правя на врач като теб ! И не си "пич", а "ташак" !

  • 010 Редакцията до анонимен 009 - Кънев 01.07.2021 14:52

    Драги господин Кънев, сам изброявате повече печатници от своята, плюс това дали не е същата дама от УС на БНБ, която помага сега, като за.-министър наложила точно този списък? Защото и други бази са печатали бюлетини, а още доста имат производствената възможност да го правят. Това първо. Второ, бюлетините не са ценни книжа, изискванията към тях са форматирана хартия - бяла, плътна 120 г, непрозрачна хартия и толкоз - прочетете си документацията. Черно-белият печат на това нещо може да го напечетат десетки печатници в България и отлично го знаете. Трето, печатницата на БНБ няма никаква необходимост от Вашите услуги, за да отпечата сама количеството бюлетини. А без необходимост, се нарушава реално законът и ще дойде време това да бъде постановено и от съд. Стига с този "ин хаус". Четвърто, необяснимо е защо то е с над 1,7 млн. повече от реалния брой на избирателите по НОИ при изцяло машинен вот. Пето, по Закона за обществените поръчки Вашата е на ръба. Изключения, изключения, но всеки път...

  • 009 Anonimen 01.07.2021 14:38

    Радостина, защо не прочетеш в сайта на МФ списъца със специализираните печатници, които могат да отпечатват продукция под "финансов контрол". Това са: Специализирани печатници: - „Печатница на БНБ” АД - гр. София, бул. „Цариградско шосе” № 117; - „Демакс” АД - гр. София, кв. Горубляне; - „Демакс-Холограми” АД - гр. София, кв. Горубляне; - „Демакс Ди Пи Ай“ АД - гр. София, кв. Горубляне, ул. „Абагар“ № 16; - „Дунав прес” АД - гр. Русе, бул. „Липник” № 129; - „ЕА“ АД - гр. Плевен, ул. „Сан Стефано“ № 43; - „Офсет“ ЕООД - гр. София, ул. „Равнище“ № 20. Това са ти вариантите за печат.Сори няма други.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей